Poliția Locală Constanța a reușit să-i amendeze pe șoferii care parchează pe locurile rezervate persoanelor cu handicap cu mai puțin decât minimul prevăzut de lege

Polițiștii locali constănțeni verifică frecvent dacă locurile destinate persoanelor cu dizabilități amenajate și marcate corespunzător în parcările publice din oraș sunt ocupate de persoane care au acest drept și au reușit să dea amenzi mai mici decât minimul prevăzut de lege.

„O astfel de acțiune s-a petrecut la sfârșitul săptămânii trecute, când polițiștii locali au aplicat 25 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de 44.000 lei și au ridicat un număr de 9 autovehicule de pe locurile special amenajate pentru nerespectarea Legii nr. 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap. Conform art. 100, lit. G din actul normativ menționat, parcarea altor mijloace de transport pe locurile de parcare adaptate, rezervate și semnalizate prin semn internațional pentru persoane cu handicap, se sancționează cu amendă de la 2.000 lei la 10.000 lei și ridicarea mijlocului de transport de pe locul de parcare respectiv.”, au precizat reprezentanții Primăriei Constanța.

25 de sancțiuni în valoare de 44.000 de lei înseamnă că amenda medie aplicată a fost de 1.760 de lei, în condițiile în care blocarea locului se sancționează cu amendă de la 2.000 la 10.000 de lei.

Pentru a putea ocupa aceste locuri de parcare, beneficiarii au obligația de a afișa la loc vizibil cardul-legitimație care le dă acest drept. Documentul este eliberat în mod gratuit de Biroul Siguranța Circulației Urbane și Parcări în baza documentelor care atestă încadrarea în gradul de handicap.

„Direcția Generală Poliția Locală se află permanent în sprijinul persoanelor cu dizabilități, acționând pentru respectarea și garantarea drepturilor acestora. Facem apel la constănțeni să nu ocupe locurile de parcare destinate persoanelor cu dizabilități dacă nu au acest drept și să se gândească la semenii lor care ar rămâne fără aceste spații de care chiar au nevoie.”, spun reprezentanții primăriei.

Citește și:

Poliția Locală Constanța, blândă cu cei care aruncă gunoaie la întâmplare

Un primar din România deschide cutia Pandorei: „În Tokyo nu-ţi poţi cumpăra maşină dacă nu faci dovada locului de parcare”

Se scumpește parcarea în centrul orașului. 8 lei pe oră. În Cluj-Napoca

Revoluție în mobilitatea urbană: Primăria Constanța desființează 1.200 de locuri de parcare și creează piste de biciclete și spații pietonale

Un loc de parcare în Constanța a ajuns să coste cât o mașină

Locurile de parcare de reședință din Constanța ar putea fi scoase la licitație

Unde s-ar putea construi cea mai mare parcare din orașul Constanța

Singura parcare inteligentă din Constanța s-a cam… prostit

În municipiul Constanța nu se mai plătește parcare

Primăria Constanța: „Conducătorii auto ar trebui să se gândească de două ori înainte de a alege trotuarele drept locuri de parcare”

Amenzi de până la 10.000 lei pentru parcarea pe un loc rezervat persoanelor cu handicap

Constanta-financiara-sigla-jpg
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.