Poliția Locală Constanța a venit, a văzut și a rezolvat în 13 minute

Un polițist local cere actele șoferului care a parcat neregulamentar

Zilele trecute m-am dus la o conferință de presă a PSD și am avut noroc să găsesc un loc de parcare chiar pe bd. Lăpușneanu (după ce am dat două ture prin zonă).

Când să plec, mi-am găsit mașina blocată de un Mercedes mai vechi, cu semn de începător, parcat pe banda 1. Am așteptat vreo 15 minute, am claxonat de două ori, nimic. Evident, niciun număr de telefon în parbriz.

Am trimis un mesaj pe WhatsApp, la dispeceratul Poliției Locale, pentru a reclama situația. Mesajul a fost citit, dar n-am primit niciun răspuns.

Lângă mine vine o doamnă cu un copil, la mașina parcată regulamentar. Și ea era blocată, la fel de ca mine, de o altă mașină oprită pe banda 1.

Mă grăbeam să ajung la muncă, aveam o înregistrare cu deputatul Stelian Ion, mă gândeam deja să iau un taxi.

În mai puțin de 10 minute însă, a sosit un echipaj al Poliției Locale.

Dintr-o cafenea ies niște puști care se uită spre polițiști și râd tare amuzați, de la distanță.

Îl strig pe șofer pe nume și îl rog să vină la mașină. Mirat că-l cunosc, vine și dă să mute mașina. Polițistul, care făcuse poze, îi cere actele și îl amendează. Între timp, fără să-mi dau seama, dispare a doua mașină.

Puștii care se hlizeau sar cu gura pe mine și mai bagă și câteva înjurături neaoșe, de față cu poliția, după ce le-am spus că prietenul lor a parcat ca prostul.

M-au certat că nu i-am căutat în cafeneaua unde erau. Păi eu nu știu că așa parchează cei care merg la cafenea? Unde credeam că erau? Puteam să fac un efort și să intru după ei, nu să sun la poliție. Așa ceva nu se face.

I-am explicat că nu aveam de unde să știu aceste lucruri. A văzut că lucrez în presă și țipa la mine că n-am fost la nu știu ce inundații prin județ.

Cum mă grăbeam, m-am suit în mașină și am plecat. Nu înainte de a-l chema pe cel amendat și de a-i spune să lase, altădată, un număr de telefon în geam. L-aș fi sunat, ar fi mutat mașina, eu plecam și el parca în locul meu. Simplu pentru toată lumea.

Spre deosebire de prietenii lui, tânărul de 18 ani și 3 luni m-a ascultat atent și-a cerut scuze, de două ori, pentru parcare. Din acest motiv, am blurat fața șoferului din fotografie și nu voi publica nici numele său, nici numărul mașinii. Oricine greșește, important e să înveți ceva din greșeli.

De când am trimis mesajul la Poliția Locală și până când am plecat au trecut 13 minute.

Aici voiam să ajung: Poliția Locală a fost extrem de eficientă.

În plus, l-a ajutat, indirect, pe Stelian Ion să aibă o apariție televizată în care a vorbit și despre candidatura sa la Primăria Constanța. 🙂

P.S. 1 Am aflat cum îl cheamă pentru că-și lăsase carte de identitate la vedere, în mașină.

P.S. 2 Dacă vrei să parchezi regulamentar și să mergi la o cafea în zonă, găsești loc. Mai greu și mai la distanță, dar găsești.


Vă recomandăm și:

În Constanța, proștii plătesc parcarea, șmecherii sunt protejați
Mesajul unui părinte amendat de Poliția Locală când își aștepta copilul la școală
Ați văzut mașini abandonate în Constanța? Poliția Locală vă cere sprijinul
VIDEO Haos în trafic în cartierul Compozitori. Poliția Locală spune că nu poate face nimic
Amenda „de domeniul absurdului” aplicată de Poliția Locală Agigea și reacția bizară a instanței
Poliția Locală amendează spărgătorii de semințe și crescătorii de păsări
Poliția Locală Constanța ridică și căruțe, nu numai mașini

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.