Poliția locală Constanța amendează blatiștii, cerșetorii și pe cei care fac mizerie

O parte din persoanele amendate de Poliția Locală Constanța

În perioada 19.07.2019- 21.07.2019, polițiștii locali din Constanța au desfășurat mai multe acțiuni tematice pe linia menținerii ordinii și siguranței publice în zone de interes public, parcuri, mijloace de transport public în comun, piețe agroalimentare și cartiere din municipiul Constanța.

Jumătate din amenzi au fost date celor care folosesc mijloacele de transport în comun fără să plătească (77 de amenzi din totalul de 164).

Au fost legitimate 164 de persoane, 14 dintre acestea au fost conduse la sediul unității de poliție locală pentru identificare, 7 predate serviciilor de asistență sociale în vederea soluționării cazurilor conform competențelor și 1 persoană minoră a fost predată Secției 4 Poliție.

Au fost aplicate 154 de sancțiuni contravenționale, din care 22 de amenzi pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 61/1991 R pentru sancționarea faptelor de încălcare a normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, 46 amenzi pentru încălcarea H.C.L nr.184/2013 privind îmbunătățirea activităților de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanța, 77 amenzi pentru încălcarea prevederilor Legii nr.92 / 2007 a serviciilor de transport public local, 8 amenzi pentru încălcarea prevederilor Legii nr.12 – privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite și o amendă pentru încălcarea prevederilor Legii nr.54/2012 privind desfăşurarea activităţilor de picnic.

De asemenea, în cursul zilei de duminică, 21.07.2019, în intervalul orar 09.00-13.00, lucrătorii instituției au desfășurat o acțiune tematică privind depistarea, identificarea și dispunerea măsurilor legale asupra cerșetorilor, a persoanelor fără adăpost ori a copiilor lipsiți de ocrotirea părintească ce săvârșesc fapte antisociale în zona /incinta lăcașelor de cult aflate pe raza teritorială a municipiului Constanța, ocazie cu care au fost constatate 10 abateri contravenționale pentru apelare la mila publică, în conformitate cu prevederile Legii nr. 61/1991 R pentru sancționarea faptelor de încălcare a normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, iar cele 10 persoane depistate de către oameni legii au fost predate serviciilor sociale din cadrul DGAS Constanța în vederea luării măsurilor legale care se impun.

Acțiuni similare se vor desfășura în mod sistematic, în scopul prevenirii și combaterii încălcării normelor legale în vigoare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.