Poliția Locală Constanța amendează terasele și restaurantele deschise, dar și clienții lor

Primăria Municipiului Constanța, prin Direcția Generală Poliția Locală, a inițiat o campanie de verificare a operatorilor economici care desfășoară activitate comercială de alimentație publică tip bar/restaurant pe raza UAT Constanța, cu privire la respectarea unor măsuri de prevenire și combatere a efectelor pandemiei COVID 19.

În urma verificărilor, trei operatori economici au fost sancționați contravențional cu amendă în valoare totală de 6.000 lei, pentru că la data și ora controlului au fost depistați desfășurând activitate comercială într-un spațiu public închis, încălcând astfel prevederile Legii 55/2020 republicată.

Totodată, pe raza UAT Constanța au fost depistate și sancționate contravențional un număr de 316 persoane care consumau băuturi pe terasele aferente structurilor de vânzare, fără a putea justifica motivul deplasării în afara locuinței/gospodăriei din zona carantinată, în intervalul orar 05.00 – 23.00, încălcând astfel prevederile Legii nr.55/2020 republicată. În consecință, polițiștii locali au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare totală de 162.800 lei.

Astfel de acțiuni au loc zilnic în municipiul Constanța pentru prevenirea răspândirii virusului SARS Cov 2.

„În acest sens, apelăm la spiritul civic al cetățenilor și le solicităm să respecte cu strictețe măsurile legale în vigoare, să se protejeze pe ei și cei din jurul lor.”, spun reprezentanții primăriei.

Citește și: Polițiștii și jandarmii au dat 140 de amenzi în 24 de ore

Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
Constanta-financiara-sigla-jpg
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.