Poliția Locală Constanța, pe urmele lui Hercule Poirot: agenții au identificat un adolescent care desena pe gardul unei școli

Agenți din Poliția Locală Constanța s-au comportat ca un fel de detectivi ieri. În jurul orei 16:30, polițiștii locali au fost contactați prin dispeceratul Direcției Generale Poliția Locală Constanța. Li s-a transmis o înregistrare surprinsă de camerele de supraveghere montate pe domeniul public în care se vedea că un adolescent realizează desene tip graffiti pe gardul Școlii Gimnaziale nr. 24 „Ion Jalea”.

Agenții s-au suit în mașini și au ajuns la fața locului (probabil cu greu, la cum se circulă).

„Polițiștii locali s-au deplasat în zona indicată, unde au observat că pe gardul unității de învățământ era un desen realizat recent, dar la fața locului nu se afla persoana din filmare.”, a transmis Primăria Constanța.

Asta nu i-a demoralizat însă. 😊  

Au discutat cu „cetățenii aflați în proximitate”, după cum anunță primăria. Munca de detective a dat roade: au găsit persoane care a desenat. Este vorba de un minor.

Saga a continuat.

Polițiștii locali au luat legătura cu mama minorului și au întocmit un proces verbal de constatare și sancționare a contravenției pe numele acesteia pentru neluarea măsurilor necesare pentru a-l împiedica de la fapte de vagabondaj, în conformitate cu prevederile legale în vigoare. Totodată, au dispus măsura complementară de aducere a terenului la starea inițială în termen de 24 de ore.

„Atragem atenția că aceste desene și inscripții făcute ilegal, de regulă, de către minori și adolescenți, provoacă din punct de vedere legal pagube materiale pentru proprietarii de clădiri și creează costuri pentru îndepărtarea lor. Polițiștii locali acționează în permanență pentru prevenirea și combaterea încălcării tuturor normelor de conviețuire socială, între care se află și murdărirea orașului cu diferite desene – GRAFFITI – și mesaje obscene, de dragoste, etc. pe zidurile clădirilor publice sau private, în pasaje, pe poduri, etc. Astfel, pentru a trăi într-un oraș civilizat și curat este nevoie de implicarea noastră a tuturor și solicităm cetățenilor municipiului Constanța să nu încurajeze acest fenomen și să sesizeze autoritățile ori de câte ori observă persoane cu astfel de „talente artistice” care murdăresc clădirile, să apeleze dispeceratul Direcției Generale Poliția Locală Constanța la numerele de tel. 0241.484.205 sau 0341.922.”, a transmis Primăria Constanța.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Ryanair vrea să fie compania aeriană dominantă în România

mar iun. 27 , 2023
Compania aeriană low-cost Ryanair se aşteaptă ca numărul de pasageri din Europa Centrală şi de Est să crească cu cel puţin 50% în următorul deceniu și îşi propune să ajungă la o poziţie dominantă în ţări precum România, Bulgaria şi Ungaria. Ryanair, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa, […]

V-ar putea interesa și: