Poliția ne spune ce înseamnă „comportament agresiv” la volan și ce amenzi se vor aplica

Poliția Română a prezentat în ultimele zile, pe pagina sa de Facebook, ce înseamnă comportament agresiv în trafic.

Iată cum se traduce acest comportament pe autostradă:

„Este momentul acela, când din spate îți vine un alt conducător auto folosind repetat semnalele luminoase și sonore, doar pentru a te obliga să eliberezi banda de circulație. Ei bine, da! Acesta este un comportament agresiv în trafic și se sancționează. Un alt exemplu, la fel de periculos, circulația cu vehiculul la o distanță foarte redusă față de un alt vehicul, înaintea sau în spatele acestuia, cât și în lateral, ori reducerea bruscă a vitezei de deplasare fără motiv întemeiat, de natură a intimida conducătorul acestuia, care, deasemenea se sancționează! Încercați să fiți mai buni și realizați la ce pericole vă expuneți pe voi sau pe ceilalți, atunci când abordați un astfel de comportament!”

V-ar putea interesa și: Numărul accidentelor mortale a crescut cu 40% într-un singur an. Cum explică șeful IPJ Constanța VIDEO

Iată și alte manevre pe care unii șoferi le pot face, pe drumurile pubice, și pentru care șoferii vor fi sancționați.

„Întoarcerea vehiculului prin folosirea frânei de ajutor nu este ceva ce ar trebui să aibă loc pe drumurile publice sau plecarea de pe loc cu patinarea excesivă, în gol, a roților motoare.

Presupunem că toți sunteți impresionați la maximum de cei care conduc și accelează repetat motorul.

Și să nu uităm de adevăratul spectacol oferit de cei pe două roți, care, din când în când, decid să rămână doar cu una pe sol.

Ce putem să vă spunem…un adevărat show! NOT!

Tot ce am scris mai sus se va sancționa! Începând cu data de 27 februarie 2022, se vor aplica amenzi de la 580 de lei, până la 725 de lei și pauza regulamentară de 30 de zile.

Iar dacă, în urma spectacolului oferit s-a produs un accident, amenda se încadrează între 870 de lei și 1.160 de lei, iar perioada de pauză de la condus ajunge la 60 de zile.

Pe cei care se găsesc în categoria care se deplasează succesiv de pe o bandă de circulație pe alta sau de pe un rând pe altul, alternând din stânga în dreapta, în scopul depășirii unui șir de vehicule care circulă în același sens, îi anunțăm că s-a găsit un „remediu”.

Disponibil din 27 februarie 2022, acesta promite o amendă de 580 de lei, până la 725 de lei, la care se adaugă și o pauză de 30 de zile de la condus, pentru contemplare asupra comportamentului agresiv precum cel de mai sus.”


Puteți urmări Constanța 💯% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Rusia pregătește „cel mai mare război în Europa de la 1945 încoace”. Vor muri foarte mulți oameni

Dum feb. 20 , 2022
Premierul britanic Boris Johnson a declarat într-un interviu pentru BBC că sunt indicii care sugerează că Rusia pregătește „cel mai mare război în Europa de la 1945 încoace” și a avertizat asupra costului uman extraordinar pe care l-ar presupune o astfel de acțiune, inclusiv în rândul „tinerilor ruși”. „Toate indiciile arată că […]

V-ar putea interesa și: