Poliţia rusă a reţinut cinci copii care voiau să depună flori la ambasada Ucrainei

Poliţia din Moscova a reţinut, miercuri, două femei şi cinci copii care voiau să depună flori la ambasada Ucrainei, informează The Guardian.

În fotografiile apărute în mediul online se poate vedea un mesaj afişat de copii: “Nu Războiului”.

Copiii, cu vârste de 7 până la 11 ani, au fost urcaţi împreună cu mamele lor într-o dubă a poliţiei şi duşi la secţie. Ei au fost eliberaţi după câteva ore.

Antropologul Alexandra Arhipova a declarat că femeile reţinute sunt Ekaterina Zavizion şi Olga Alter. Copiii sunt Liza – 11 ani, Gosha – 11 ani, Matvei – 9 ani, David – 7 ani şi Sofia – 7 ani.

Persoanele care au protestat împotriva războiului au fost reţinute în mai multe oraşe din Rusia. Acestora li s-au emis dosare penale privind încălcarea procedurii de desfășurare a mitingurilor, potrivit cărora pot fi amenințați cu munca obligatorie, amendă de până la 150.000 de ruble, adică circa 6.200 de lei, sau arestare pentru până la 30 de zile.

Guvernul rus le-a interzis cetăţenilor să protesteze, aceştia arată un curaj demn de admirat şi au ieşit cu miile în stradă, în semn de solidaritate faţă de Ucraina. Imagini impresionante au fost surprinse atât în Moscova, cât şi în Sankt Petersburg, unde oamenii au strigat „Nu războiului!”. 

Aproape 6.000 de persoane au fost reținute în Rusia în patru zile de proteste față de invazia lui Vladimir Putin în Ucraina, potrivit grupului independent de monitorizare OVD-Info. Oamenii care se împotrivesc războiului au ieșit în stradă, în ciuda riscului de a lua amenzi uriașe sau a ajunge în arest pentru că protestează fără autorizație.

Conform legii ruse, demonstrațiile mari se fac doar cu autorizație. Amenzi mari- și în unele cazuri chiar închisoare- pot fi impuse celor care protestează fără permis.

Joi, Comitetul de Investigații al Rusiei a avertizat că participarea la orice protest la adresa războiului este ilegală. De asemenea, a mai spus că infracțiunile ar putea fi înscrise în cazierul judiciar al participanților, ceea ce „ar lăsa o amprentă asupra viitorului persoanei”.

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Dosar penal in rem pentru ucidere din culpă şi neluarea şi nerespectarea măsurilor privind securitatea în muncă în cazul tragediilor aviatice din Constanța

Thu Mar 3 , 2022
Procurorii Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti au deschis un dosar penal in rem pentru ucidere din culpă şi neluarea şi nerespectarea măsurilor privind securitatea în muncă în cazul celor două catastrofe aviatice de miercuri seara, din judeţul Constanţa, în urma cărora opt militari şi-au pierdut viaţa. Potrivit […]