Poliția și jandarmii i-au verificat pe constănțenii care au ieșit noaptea din case FOTO

În cursul nopţii trecute, poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța și jandarmi ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța și Grupării de Jandarmi Mobilă „Tomis” au desfăşurat o acţiune de informare a cetăţenilor cu privire la noile măsuri instituite ca urmare a modificărilor și completărilor aduse prin HG nr. 935/2020.

Prin această Hotărâre de Guvern, circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 23:00-05:00, este resticţionată, cu unele excepţii pentru motive justificate, în care persoanele sunt obligate să prezinte legitimația de serviciu sau adeverință eliberată de angajator, ori o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil.

politisti control coronavirus constanta

Purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise, indiferent de incidența cumulată a cazurilor.

Se interzice desfășurarea de reuniuni cu prilejul unor sărbători, aniversări, petreceri în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private.

Se suspendă activitatea piețelor agroalimentare în spații închise, târgurilor, bâlciurilor, piețelor mixte și volante și a talciocurilor; Prin excepție, se permite activitatea piețelor agroalimentare ce pot fi organizate în zone publice deschise, cu respectarea normelor de protecție sanitară.

politisti control coronavirus constanta

Scopul poliţiştilor nu este aplicarea de sancţiuni, ci acela de a determina toți cetățenii să conștientizeze necesitatea respectării tuturor normelor sanitare şi prevederilor legale pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu Covid 19, însă nu vor fi tolerate abateri de la normele legale., spune Andreea Iliescu, purtător de cuvânt al IPJ Constanța.

Facem apel la cetăţeni să păstreze distanţarea fizică, să poarte masca de protecţie și să nu se expună la riscuri.


Puteți urmări Constanța 💯% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Cât costă un minut de promovare electorală la televiziunile și radiourile din Constanța

lun nov. 9 , 2020
Televiziunile și radiourile din județul Constanța care doresc să se implice în campania electorală pentru alegerile parlamentare din decembrie au anunțat acest lucru la CNA. Potrivit legii, candidații care vor să se promoveze folosind aceste mijloace o pot face numai contra cost. Prețurile cu care lucrează fiecare entitate mass-media au […]

V-ar putea interesa și: