Poliția vă avertizează să nu deschideți emailurile cu acest mesaj

Poliţia Română îi avertizează pe toți cei care au primit un email cu mesajul „Alertă de tentative de atac cibernetic” să nu-l deschidă. Este un mesaj fals și periculos.

Poliţia Română transmite, marţi, că infractorii cibernetici continuă să vizeze utilizatori din România prin atacuri de tip phishing.

„Alertă de tentative de atac cibernetic”…….În cazul în care aţi primit un astfel de e-mail vă reamintim că este un fals. Pentru a rămăne în siguranţă în mediul online evitaţi să deschideţi e-mail-uri de la necunoscuţi ori ataşamentele mesajelor. În niciun caz nu comunicaţi cu aceştia sau cu cei invocaţi în documente. Pentru îmbunătăţirea securităţii conturilor este necesară reîmprospătarea parolelor vechi şi aplicarea, acolo unde este posibil, a autentificării în doi paşi”, spune Poliţia în mesaj.

Metoda preferată de propagare este e-mail-ul, iar mesajele capcană sunt din ce în ce mai bine scrise în limba română astfel aceste tentative de fraudă devin mai credibile, iar potenţialele victime pot cădea mai uşor în capcană dacă nu respectă recomandările de securitate a datelor online. Verificaţi mereu sursa reală a mesajului. Evitaţi accesarea link-urilor din astfel de mesaje nesolicitate. Nu furnizaţi date sensibile la cerere în urma unor notificări venite pe mail , mesaje sau social media. Nu uita că te poţi antrena să verifici la timp tentativele de fraudă de pe internet pe site-ul https://sigurantaonline.ro”, mai precizează Poliţia Română.

Siguranţaonline este o campanie de conştientizare la nivel naţional implementată de Directoratul Naţional de Securiate Cibernetică, Poliţia Română şi Asociaţia Română a Băncilor.


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Cristina Dumitrache, PSD: „Doar UNIȚI putem construi și consolida obiectivele noastre naționale”

mar ian. 24 , 2023
Unirea Moldovei cu Țara Românească la 24 ianuarie 1859 a marcat împlinirea unui ideal de secole al românilor. Alipirea teritorială a celor două provincii românești a fost posibilă datorită voinței poporului și a unor oameni de stat cu viziune. “Astăzi, la 164 de ani de la înfăptuirea primului pas important […]

V-ar putea interesa și: