Politician constănțean: „Turismul din Mamaia este în moarte clinică. Mulți vor alege Bulgaria”

statiunea mamaia

Horia Țuțuianu, deputat de Constanța și fost președinte al Consiliului Județean, atrage atenția asupra unei probleme de pe litoralul românesc, mai exact din Mamaia: prețul mare al parcării. Acesta spune că primarul V. Chițac a băgat turismul în moarte clinică.

„Primarul Constanţei insistă să devină regele «ospitalităţii» pe litoral: îi sărăceşte pe turişti… prin tarife masive pentru parcări! Să mă explic: la început de sezon estival a venit rândul turiştilor să dea piept cu aberaţiile edilului din Constanţa!
Mai exact, vor trebui să bage mâna adânc în buzunare pentru plăti parcarea auto: 4 lei pe oră, 24 de ore din 24, pentru un loc în staţiunea Mamaia! Vorbim 96 de lei pe zi! Ca să fim corecţi: sunt… doar 94 de lei! Deoarece marea «bunăvoinţă» a primarului vine la pachet şi cu o gratuitate: pentru primele 30 de minute. Doar atât, ca nu cumva să se obişnuiască turiştii cu «plăcerile administrative» locale”, spune Ţuţuianu despre costul parcării în Mamaia.

Marius Horia Ţuţuianu spune că Vergil Chiţac nu înţelege „dezavantajele” ce decurg din această „aiureală administrativă”, în condiţiile în care pentru o noapte de cazare se pot achita 120 de lei.

„Nu foarte departe de parcare Primăriei se află hotelul în care turistul se poate caza cu 120 lei! Adică cu puţin mai mult decât plata cât pentru «cazarea» autoturismului! În această situaţie, de ce ar plăti românii pentru parcare cât pentru cazare? Nu o vor face, aşa cum nu a făcut-o nici anul trecut. Autovehiculele vor ajunge să fie parcate, la fel ca în 2021, tot pe spaţiul verde! Turiştii vor prefera să emigreze din Mamaia spre sudul litoralului. Nu toţi îşi permit să dea pentru parcare cât pentru o cameră. Ca să nu mai spunem că mulţi vor alege Bulgaria! Ce a reuşit primarul Constanţei să facă introducând acest tarif? A băgat în moarte clinică turismul din staţiunea Mamaia”, acuză Ţuţuianu.

Horia Tutuianu, PSD
Marius Horia Țuțuianu

Mai mult, Ţuţuianu spune că Chiţac a „gonit banii ce puteau să intre în visteria municipiului”, lăcomindu-se la încasări din parcări.

Consilierii PNL și USR din Constanța au anunțat încă de anul trecut că lucrează la modificarea regulamentului parcărilor. Ba chiar au anunțat, de mai multe ori, că este gata pentru a fi supus votului. Până acum, nu a fost prezentat nici măcar un draft.

V-ar putea interesa și:


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Un comentariu la “Politician constănțean: „Turismul din Mamaia este în moarte clinică. Mulți vor alege Bulgaria”

  1. atita timp cit investitorii in turism vad turismul doar in curtea lor si nu in ansamblu asta va fi rezultatul.Degeaba ai in hotel sau restaurant poleit daca in rest totul e de ripa Constanta NU reuseste sa se ridice la nivel international Inca ceea ce ar trebui sa fie atractie este o adunatura de ruine Mostenirea mazare inca se face simtita Oameni care i-au fost complici , care au pus umarul la manelizarea mamaiei sint inca in functii ( corina martin ) Puneti profesionisti vero scoliti si rodati afara Cu asta care se ,, unduia ,, pe carele alegorice ale lui raducu nu o poti pune sa dea solutii ca ei furau – atit Asta era turismul lor Cu aceiasi viziune despre turism nu ne v-om ridica in veci Servicii scumpe si proaste Astia nu vad ce este in jurul nostru ( bulgaria, turcia ,grecia , croatia sau mai nou albania ) ? astia au atuul peisajelor a naturii Noi pe principiul ,, ii prindem si ii jecmanim ca vor veni altii ,, nu merge

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

O elevă a Colegiului Militar „Alexandru Ioan Cuza” a obținut premiul al doilea la olimpiada națională de limba italiană, deși nu o studiază la școală

sâm mai 7 , 2022
Elev sergent Petrea Ramona din clasa a XII-a B a reușit performanța de a obține premiul II la Olimpiada Națională de Limbi Romanice – limba italiană, desfășurată la Târgu Jiu, în perioada 26-30 aprilie 2022. Deși limba italiană nu este una dintre materiile ce se studiază în cadrul Colegiului Național […]

V-ar putea interesa și: