Polițist de la Rutieră condamnat la 4 ani de închisoare pentru o mită de 450 de euro. A mai luat 4.500 de lei chiar în timp ce era judecat

Un polițist de la Biroul Rutier al Poliției Municipiului Medgidia a fost condamnat definitiv, la 4 ani de închisoare, pentru luare de mită.

Inițial, Bogdan Duțu a fost condamnat, de Tribunalul Constanța, la 3 ani de închisoare cu suspendare. Curtea de Apel Constanța a admis însă apelul declarat de DNA, a desființat prima sentință și l-a condamnat, pe 22 iunie, la 4 ani de închisoare, majorând pedeapsa principală.

Sentința este definitivă.

Potrivit procurorilor DNA, Bogdan Duțu ar fi primit, în data de 19 februarie 2020, printr-un intermediar, de la o persoană (martor în cauză) suma de 450 euro, pentru a nu-și îndeplini atribuțiile sale de serviciu.

Concret, polițistul ar fi primit suma de bani lăsând să se înțeleagă că va desfășura cercetările într-un dosar penal în care martorul era cercetat pentru săvârșirea unei infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, în vederea dispunerii unei soluții favorabile acestuia din urmă, respectiv o soluție de clasare sau una de renunțare la urmărirea penală. 

În ianuarie, DNA Constanța a anunțat că Duțu a fost trimis în judecată din nou, pentru o faptă asemănătoare.

„În perioada decembrie 2018 – cursul anului 2019, inculpatul Duțu Bogdan, în calitate de ofițer de poliție judiciară, cu gradul de comisar, în cadrul Poliției Municipiului Medgidia – Biroul Rutier, ar fi primit de la o persoană (martor în cauză) suma de 4.500 lei, în legătură cu atribuțiile sale de serviciu.
Concret, inculpatul ar fi primit suma de bani menționată mai sus, lăsând să se înțeleagă că va desfășura cercetările într-un dosar penal în care martorul era cercetat pentru săvârșirea unei infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice, astfel încât să fie dispusă o soluție favorabilă acestuia din urmă. Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Constanța.”, spun procurorii DNA.

Zen ResidenceLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

România, o țară unde străinii își vând produsele. Avem al doilea cel mai mare deficit de cont curent din Uniunea Europeană

Thu Jun 23 , 2022
România stă foarte prost la un indicator economic important: deficitul de cont curent. Acesta măsoară comerțul unei țări și reprezintă  diferența dintre valoarea bunurilor și serviciilor importate și valoarea bunurilor și serviciilor exportate. Suntem pe locul al doilea în Europa, potrivit Raportului asupra stabilității financiare – iunie 2022, publicat de […]