Polițiști de frontieră, amendați pentru că au pătruns cu barca într-o arie protejată din Delta Dunării VIDEO

Sursă video: Facebook/Comuna Crișan

Pe o pagină de Facebook au apărut imagini cu trei polițiști de frontieră aflați într-o barcă pe un lac din Biosfera Deltei Dunării, o arie protejată.

„Angajati ai politiei de frontiera la pescuit in lacul Raducu, zona strict protejata! Un simplu localnic daca era gasit acolo deja era arestat,dar fiind un o persoana cu functie nu se aplica aceleasi reguli!”, este mesajul care însoțește imaginile.

„Din primele verificari s-a constatat ca, evenimentul a avut loc in data de 18.01.2021, cand doi angajati din cadrul Garzii de Coasta si unul de la IGPF, aflaţi în timpul liber, au fost sancţionati contraventional de catre un agent din cadrul Administratiei Rezervaţia Biosfera Delta Dunării pentru ca au intrat cu o barca pe Lacul Raducu, situat între Bratele Chilia si Sulina, fiind arie protejată, interzisă accesului liber.
Cei trei lucratori au fost sanctionati pentru nerespectarea accesul in zona respectiva. In barca se afla o undita, dar nu exista o captura de peste. Precizam ca la acea data, nu era perioada de prohibitie la stiuca.
Conducerea Gărzii de Costa s-a sesizat cu privire la aspectele semnalate si a dispus efectuarea unor verificări prin Biroul Control.”, a declarat Petrișor Irimia, purtător de cuvânt Garda de Coastă.

Se pare că polițiștii au mai fost sancționați de reprezentanții Rezervației Delta Dunării, potrivit unor clipuri postate de fostul director, pe care le puteți vedea mai jos. Amenda a fost de 2.000 de lei pentru fiecare.

Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
energia residence
Constanta-financiara-sigla-jpg

2 comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.