Polițiști pe străzi. Acțiuni în Constanța, Ovidiu, Mangalia, Cernavodă

În noaptea de 2 spre 3 decembrie a.c., polițiști din cadrul Poliției Municipiului Constanța – Secțiile 2 și 4 Poliție, împreună cu jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Tomis Constanța,  au derulat activități în cadrul Acțiunii „Blocada”.

Acțiunea a avut drept scop prevenirea și combaterea infracțiunilor comise cu violență, a consumului și traficului de droguri sau alte substanțe interzise, precum și verificarea modului în care agenții economici respectă prevederile Legii 333/2003, privind privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor.

În cadrul activităților desfășurate, au fost legitimate aproximativ 90 de persoane, au fost verificate 11 vehicule și 29 de locații publice, printre care baruri, săli de jocuri de noroc și parcări ale unor centre comerciale.

Totodată, au fost efectuate activități de control la 12 agenți de pază și 21 de sisteme de securitate.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 22 de sancțiuni contravenționale, dintre care 15 la Legea 61/1991, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, 5 la Legea 333/2003, privind privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor, și 2 la H.C.L. 77/2021.

Valoarea sancțiunilor contravenționale aplicate este de aproximativ 12.000 de lei.

Totodată, acțiunea a avut și o componentă preventivă.

Astfel,  polițiștii le-au adus la cunoștință conducătorilor auto prevederile Legii 213/2023, potrivit cărora nu se poate dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere în cazul persoanelor care nu dețin permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule sau sunt sub influența alcoolului ori a drogurilor și provoacă accidente din care rezultă decesul unor persoane.

La acțiune au participat și polițiști locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Constanța.

Infracțiuni la regimul rutier

La data de 3 decembrie a.c., în jurul orei 03.45, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Constanța – Biroul Rutier au fost sesizați cu privire la faptul că, pe bulevardul Aurel Vlaicu, s-a produs un accident rutier (tamponare). Polițiștii deplasați la fața locului au constatat că un bărbat, de 51 de ani, ar fi condus un autoturism și ar fi lovit un stâlp de electricitate. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, a fost condus la spital, pentru prelevarea de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

La data de 3 decembrie a.c., în jurul orei 00.25, polițiști din cadrul Poliției Orașului Cernavodă au identificat un bărbat, de 46 de ani, care a condus un autoturism, pe strada Canalului, fiind sub influența băuturilor alcoolice. Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, a fost condus la spital, pentru prelevarea de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

La data de 3 decembrie a.c., în jurul orei 01.20, polițiști din cadrul Serviciului Rutier au identificat un bărbat, de 50 de ani, care a condus un autoturism, pe D.N. 2A, în orașul Ovidiu, fiind sub influența băuturilor alcoolice. Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, a fost condus la spital, pentru prelevarea de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În toate cauzele a fost întocmit dosar de cercetare penală.

Verificări în Mangalia și Cernavodă

În noaptea de 2 spre 3 decembrie, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Mangalia au desfășurat o acțiune pentru menținerea ordinii și liniștii publice și prevenirea traficului și consumului de droguri sau alte substanțe interzise. În urma activităților desfășurate, au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 3.000 de lei.

La data de 2 decembrie a.c., polițiști din cadrul Poliției Orașului Cernavodă au desfășurat o acțiune pentru asigurarea climatului de ordine și siguranță publică și cregterea gradului de disciplină rutieră. În urma activităților desfășurate, au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 800 de lei.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

George Simion, AUR, discurs în Italia: „Ce putem vedea astăzi în Europa? Infernul!”

Dum dec. 3 , 2023
George Simion, președintele partidului AUR, a susținu duminică un discurs în faţa a peste 2.000 de europeni adunaţi la evenimentul organizat de Grupul Identitate şi Democraţie cu tema „Free Europe! Jobs, security and common sense”, în care a afirmat că Europa de astăzi este infernul. La evenimentul din Florenţa au […]
George

V-ar putea interesa și: