Polițiștii, alături de copii. Ce i-au învățat

politisti

Polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității au fost alături de copiii care au participat, pe 18 noiembrie, la un eveniment cultural, în cadrul proiectului educaţional „CARAVANA ISTEŢILOR – ŞTIU, MĂ INFORMEZ, DECI SUNT CEL MAI BUN!”, unde cei mici au concurat pentru unul dintre multele trofee acordate de polițiști.

Evenimentul s-a adresat atât celor mici, cât şi celor mari, părinţi și bunici, prilej pentru polițiști de a le oferi micuților participanți, sfaturi şi recomandări referitoare la prevenirea delincvenţei juvenile, a victimizării minorilor şi a violenţei în şcoli.

Concursurile educative au avut loc într-un centru comercial din municipiul Constanța, unde au participat elevi, părinți și cadre didactice.

politisti copii

Deoarece siguranța copiilor este o prioritate a tuturor, poliţiştii constănţeni le-au recomandat minorilor să fie precauți în mediul on-line, să nu deschidă uşa persoanelor necunoscute sau să părăsească locuinţa fără acordul părinţilor.

Totodată, copiii au fost sfătuiți să nu adopte un comportament violent la unitatea de învățământ, sesizând la nevoie unul dintre profesori, iar în drumul spre domiciliu/şcoală să nu interacționeze cu necunoscuți, alegând cel mai scurt drum, evitând, pe cât posibil, zonele izolate.

De asemenea, elevii au fost îndrumați să circule pe trotuare și să traverseze doar prin locurile special amenajate, după o temeinică asigurare.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Sunteți mulțumiți de modul cum se parchează pe strada Mircea cel Bătrân?

sâm nov. 18 , 2017
De mai bine de o lună, modul de parcare pe strada Mircea cel Bătrân a fost schimbat. Nu se mai parchează în spic, ci numai paralel cu trotuarul. Am primit la redacție mai multe reacții din partea șoferilor nemulțumiți de acestă măsură. „Până acum parcam în spic și era foarte […]
strada mircea constanța

V-ar putea interesa și: