Polițiștii au dat amenzi în Agigea, Valu lui Traian și Constanța

La data de 2 iunie a.c., polițiști din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Constanța au desfășurat o acțiune pentru menținerea ordinii și liniștii publice și creșterea gradului de siguranță rutieră, în comunele Agigea și Valu lui Traian.

Acțiunea s-a desfășurat pe principalele artere de circulație din cele două comune, unde au fost organizate filtre rutiere, în parcuri și alte locații publice.

Astfel, au fost legitimate aproximativ 50 de persoane, au fost verificate 30 de vehicule, 6 locații publice și 2 agenți de pază.

În urma activităților desfășurate, pentru neregulile constatate polițiștii au aplicat 19 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 8.000 de lei, dintre care 10 la O.U.G. 195/2002 și 9 la Legea 61/1991.

Astfel de acțiuni se vor desfășura și în perioada următoare, pentru asigurarea climatului de ordine și siguranță publică și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

La acțiune au participat și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța.

La data de 2 spre 3 iunie a.c., polițiști din cadrul Serviciului Rutier și al Poliției municipiului Constanța – Biroul Rutier au desfășurat o acțiune pentru depistarea conducătorilor auto care se află sub influența alcoolului sau a altor substanțe interzise.

Acțiunea s-a desfășurat în zonele și pe tronsoanele de drum cu risc rutier ridicat, în vederea creșterii gradului de siguranță rutieră și prevenirii accidentelor de circulație.

În urma activităților desfășurate, polițiști au aplicat 14 sancțiuni contravenționale la O.U.G. 195/2002, în valoare totală de aproximativ 7.000 de lei, dintre care 4 pentru conducere sub influența alcoolului, iar restul pentru alte abateri.

De asemenea, au fost reținute, în vederea suspendării, 6 permise de conducere, dintre care 4 pentru conducere sub influența alcoolului.

Totodată, au fost retrase 3 certificate de înmatriculare.

De asemenea, au fost constatate 3 infracțiuni la regimul circulației rutiere.

Exemple:

La data de 2 iunie a.c., în jurul orei 23.15, polițiști din cadrul Serviciului Rutier au identificat un bărbat, de 23 de ani, care a condus un autoturism, pe strada Eduard Caudella din municipiul Constanța, având suspendată exercitarea dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice, pentru perioada în curs.

La data de 3 iunie a.c., în jurul orei 00.20, polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța – Biroul Rutier au identificat un bărbat, de 37 de ani, care a condus un autoturism, pe strada Portiței din municipiul Constanța, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la spital, pentru prelevarea de mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

La data de 3 iunie a.c., în jurul orei 00.20, polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța – Biroul Rutier au identificat un bărbat, de 34 de ani, care a condus un autoturism, pe strada Mircea cel Bătrân din municipiul Constanța, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la spital, pentru prelevarea de mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În toate cauzele s-a întocmit dosar de cercetare penală.

Depistat la volanul unui autoturism sustras

La data de 2 iunie a.c., în jurul orei 14.20, polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța – Secția 5 Poliție au identificat un bărbat, de 49 de ani, care a condus un autoturism, pe strada Mușcatelor, având anulată exercitarea dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice, pentru perioada în curs.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că autoturismul pe care acesta l-a condus figurează ca fiind sustras, în data de 2 iunie a.c., din incinta portului Constanța.

Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,33 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și furt.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Aventuri din Vama Veche: o polițistă a prins de două ori același bărbat dat în urmărire

sâm iun. 3 , 2023
Agentul șef adjunct de poliție Dragu Andreea are 34 de ani, este agent de ordine publică în cadrul Poliției Municipiului  Mangalia – Biroul de Poliție Vama Veche 2 Mai și a prins de două ori același bărbat dat în urmărire! La data de 3 iunie a.c., în jurul orei 04.00, […]

V-ar putea interesa și: