Polițiștii au dat zeci de amenzi în ultimele 24 de ore

Polițiștii constănțeni au dat zeci de amenzi în ultimele ore, în urma acțiunilor desfășurate în tot județul.

La data de 13 noiembrie a.c., polițiștii orașului Năvodari, împreună cu polițiști din cadrul Secției 5 Rurală Cogealac și luptători ai Serviciului Acțiuni Speciale, au desfășurat activități pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale, a faptelor cu violență, a infracțiunilor contra patrimoniului, precum și pentru verificarea respectării prevederilor Legii 55/2020.

Au fost legitimate 167 de persoane și au fost controlate 123 de autovehicule. Totodată, au fost verificați 21 de operatori economici, cu privire la respectarea prevederilor Legii 55/2020.

În urma acțiunilor, au fost aplicate 57 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 7.785 de lei, dintre care 30 la Legea 55/2020, 8 la Legea 61/1991, pentru fapte de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice și 9 la O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

Polițiștii rutieri au reținut, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, un permis de conducere, totodată fiind retrase 2 certificate de înmatriculare.

Totodată, a fost constatată o infracțiune la regimul circulației pe drumurile publice, respectiv conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.

Exemplu:

La data de 13 noiembrie a.c., în jurul orei 19.20, polițiști din cadrul Secției 5 Rurală Cogealac au identificat un bărbat, de 42 de ani, care a condus un autoturism, pe strada Principală din comuna Corbu, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În activități au fost angrenați și jandarmi constănțeni.

În seara de 13 noiembrie a.c., în intervalul orar 17.00-21.00, polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța au desfășurat activități pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale, a faptelor cu violență și a infracțiunilor contra patrimoniului.

De asemenea, poliţiştii constănțeni au avut în vedere și verificarea modului în care sunt respectate prevederile legale în ceea ce privește prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

În acest context, au fost legitimate 191 de persoane și au fost controlate 83 de autovehicule.

În urma acțiunilor, au fost aplicate 29 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 4.370 de lei, dintre care 24 la Legea 55/2020 și 4 la Legea 61/1991, pentru fapte de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

În acțiuni au fost angrenați și jandarmi constănțeni.

La data de 13 noiembrie a.c., polițiști din cadrul Poliției municipiului Mangalia, Biroului de Poliție Vama Veche – 2 Mai, Secției 3 Rurală Mangalia și Secției 9 Rurală Topraisar au desfășurat activități pe linia menținerii unui climat optim de ordine și siguranță publică, respectiv pentru verificarea respectării prevederilor Legii 55/2020.

Astfel, au fost legitimate 90 de persoane și au fost verificați 11 operatori economici.

În urma acțiunilor, au fost aplicate 21 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 9.000 de lei, dintre care 6 la Legea 55/2020.

În noaptea de 13/14 noiembrie a.c, în intervalul orar 22.00 – 04.00, polițiști din cadrul Secției 2 au desfășurat activități pe linia prevenirii și combaterii faptelor cu violență, prostituție și proxenetism, respectiv pentru verificarea respectării prevederilor Legii 55/2020.

În urma acțiunilor, polițiștii au legitimat 45 de persoane și au verificat 4 operatori economici, fiind aplicate 15 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 9.500 de lei, dintre care 12 la Legea 55/2020.

Totodată, a fost constatată o infracțiune la regimul circulației pe drumurile publice, respectiv conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.

În acțiuni au fost angrenați și jandarmi constănțeni.

Exemplu:

La data de 14 noiembrie a.c., în jurul orei 1.00, patrula mixtă, formată dintr-un polițist din cadrul Secției 2 și jandarm, a identificat un bărbat, de 30 de ani, care a condus un autoturism, pe bulevardul Aurel Vlaicu din municipiul Constanța, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 1,04 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

Infracțiuni la regimul rutier, constatate de polițiști

La data de 14 noiembrie a.c., în jurul orei 00.20, polițiști din cadrul Secției 1 au identificat un bărbat, de 37 de ani, care a condus un autoturism, pe bulevardul Mamaia din municipiul Constanța, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

La data de 13 noiembrie a.c., în jurul orei 20.00, polițiști din cadrul Secției 6 Rurală Cernavodă au identificat un bărbat, de 38 de ani, care a condus un autoturism, în comuna Seimeni, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

La data de 13 noiembrie a.c., în jurul orei 19.00, patrula mixtă, formată dintr-un polițist din cadrul Postului de poliție Cumpăna și jandarm, a identificat un bărbat, de 51 de ani, care a condus un autoturism, pe strada Vlad Țepeș din comuna Cumpăna, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauze au fost întocmite dosare de cercetare penală.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Prima țară europeană care îi obligă la izolare pe cei care nu s-au vaccinat împotriva covid-19

Dum nov. 14 , 2021
Un țară din Uniunea Europeană a decis ca noaptea viitoare să intre în vigoare un lockdown la nivel naţional pentru persoanele nevaccinate împotriva covid-19, o măsură destinată stopării propagării coronavirusului, relatează AP. Este vorba de Austria. Astfel, persoanele nevaccinate care au cel puţin 12 ani nu îşi pot părăsi locuinţele […]
viena austria

V-ar putea interesa și: