Polițiștii au răscolit comunele și satele din Constanța FOTO VIDEO

Polițiștii constănțeni au desfășurat o acțiune de verificare în mai multe zone aparținând secțiilor rurale din județ. În urma activităților au fost constatate 7 infracțiuni și aplicate 157 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 54.000 de lei.

În cursul zilei de ieri, în intervalul orar 18.00 – 24.00, polițiști ai Serviciului de Ordine Publică și polițiști din cadrul Secțiilor de Poliție Rurală au desfășurat o acțiune, în vederea prevenirii și combaterii faptelor comise cu violență și a infracțiunilor la regimul rutier, precum și pentru prevenirea și limitarea răspândirii infecției cu noul coronavirus.

La activități au participat aproximativ 120 de forțe de ordine, fiind angrenați polițiști de ordine publică, polițiști rutieri, luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, precum și jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă Tomis.

Astfel, au fost verificate peste 60 de localuri, piețe, precum și 14 parcuri, fiind legitimate peste 500 de persoane. În urma activităților, au fost aplicate 101 sancțiuni contravenționale, dintre care 93 la Legea 55/2020 și 8 la Legea 61/1991.

De asemenea, polițiștii au constatat, în flagrant delict, o infracțiune contra patrimoniului.

În acest context, în jurul orei 19.30, polițiști din cadrul Secției 7 Rurală Crucea au fost sesizați, prin apel 112, de către un bărbat, de 68 de ani, din comuna Gârliciu, despre faptul că două persoane, sub pretextul că ar căuta o rudă, ar fi pătruns în locuința vârstnicului și ar fi încercat să sustragă produse alimentare.

Patrula intercomunală de poliție s-a deplasat în cel mai scurt timp la adresa indicată, unde a surprins și identificat, în locuința persoanei apelante, doi bărbați, de 22, respectiv 44 de ani, din orașul Hârșova.

Polițiștii Secției 7 Rurală Crucea efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii tentativei la infracțiunea de furt calificat.

Polițiștii rutieri au oprit pentru control 280 de autoturisme, iar în urma verificărilor au fost aplicate 54 de sancțiuni contravenționale la O.U.G. 195/2002. Totodată, au fost reținute 7 permise de conducere și 8 certificate de înmatriculare.

De asemenea, au fost constatate 6 infracțiuni contra siguranței pe drumurile publice.

Exemple:

În jurul orei 20.00, polițiști din cadrul Secției 3 Rurală Mangalia au identificat un bărbat, de 64 de ani, care a condus un autoturism neînmatriculat pe strada Sirenei din comuna  Tuzla.

În jurul orei 20.40, polițiști din cadrul Secției 4 Rurală Medgidia au identificat un bărbat, de 55 de ani, care a condus un autoturism pe strada Stejarului din comuna  Cobadin, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge. De asemenea, în urma verificărilor, s-a constatat că bărbatul figura în baza de date cu permisul de conducere anulat.

În jurul orei 21.40, polițiști din cadrul Secției 9 Rurală Topraisar au identificat un bărbat, de 22 de ani, care a condus un autoturism pe raza comunei Mereni, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În jurul orei 22.20, polițiști din cadrul Secției 6 Rurală Cernavodă au identificat un bărbat, de 24 de ani, care a condus un autoturism pe strada Pescarilor din satul Rasova, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 1,17 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind condus la spital, unde a refuzat prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În jurul orei 22.40, polițiști din cadrul Secției 4 Rurală Medgidia au identificat un bărbat, de 53 de ani, care a condus un autoturism pe strada 1 Mai din localitatea Castelu, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În cauze, au fost întocmite dosare de cercetare penală.

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Procurorii DNA i-au făcut încă un dosar penal lui Nicușor Constantinescu

Fri Jan 15 , 2021
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța au dispus trimiterea în judecată, a lui CONSTANTINESCU DANIEL NICUȘOR, aflat în stare de detenție, la data faptelor președinte al Consiliului Județean Constanța, în sarcina căruia s-au reținut două infracțiuni de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru […]
Nicusor Constantinescu duba DNA 2016 (14)