Polițiștii au reținut 27 de permise de conducere, dintre care 22 pentru viteză

În perioada 16-22 septembrie 2021, la nivel european, se desfășoară operațiunea „Focus on the road”, înscrisă în Programul Operațiunilor Europene 2021 al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (ROADPOL), al cărei obiectiv principal este reprezentat de sancționarea abaterilor la regimul rutier de natură a distrage atenția de la conducere, având în vedere pericolul în care este pusă siguranța deplasării pe drumurile publice.

În acest context, ieri, 18 septembrie, în intervalul orar 14.00-22.00, polițiștii Serviciului Rutier Constanța și cei ai birourilor și formațiunilor rutiere au desfășurat acțiuni pentru reducerea numărului accidentelor rutiere și a consecințelor acestora.

Polițiștii constănțeni le-au reamintit participanților la trafic importanța respectării normelor rutiere, în special cele cu privire la conducerea sub influența alcoolului sau substanţelor psihoactive, respectarea regimului legal de viteză, traversarea neregulamentară, utilizarea telefonului mobil sau portul centurii de siguranță.

În urma acțiunilor din teren, au fost aplicate 92 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 50.000 de lei, fiind reținute 27 de permise de conducere, dintre care 22 pentru nerespectarea limitei legale de viteză.

Totodată, a fost constată o infracțiune la regimul rutier.

Astfel, în jurul orei 16.50, polițiștii rutieri au depistat un bărbat, de 36 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe bulevardul Aurel Vlaicu din municipiul Constanța, fiind sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală.

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Politicienii se ceartă, românii pleacă

Sun Sep 19 , 2021
USR PLUS face jocul președintelui Klaus Iohannis. Cel mai probabil nu voit, ci prins într-o capcană a propriilor declarații și ideologii. Ce a vrea președintele României de ani de zile? „Guvernul meu!”. A spus-o explicit. Guvernul lui înseamnă un guvern liberal, fără imixtiuni. Când Orban a negociat cu USR PLUS, […]