Polițiștii au sancționat 40 de vitezomani în orașul Constanța; amenda medie, 375 de lei

La data de 16 septembrie, polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța – Biroul Rutier au desfășurat o acțiune pentru creșterea gradului de disciplină rutieră, prin depistarea și sancționarea șoferilor care depășesc limita legală de viteză.

Acțiunea s-a derulat în municipiul Constanța.

Astfel, au fost legitimați 40 de conducători auto și au fost verificate tot atâtea vehicule.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 40 de sancțiuni contravenționale pentru depășirea limitei legale de viteză, în valoare totală de aproximativ 15.000 de lei, ceea ce înseamnă că amenda medie a fost de 375 lei. potrivit legii, contravenienții pot plăti jumătate din amendă în termen de 15 zile.

De asemenea, au fost reținute, în vederea suspendării, 3 permise de conducere, pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

În aceeași zi, polițiști din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Medgidia au desfășurat o acțiune pentru menținerea ordinii și liniștii publice și creșterea gradului de siguranță rutieră.

Astfel, au fost legitimate 22 de persoane, au fost verificate 20 de vehicule și 2 locații publice.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 2 sancțiuni contravenționale, 1 la Legea 61/1991 și 1 la O.U.G. 195/2002, în valoare totală de aproximativ 300 de lei.

De asemenea, a fost constatată o infracțiune la regimul circulației rutiere. Astfel, la data de 16 septembrie a.c., polițiștii au identificat un bărbat, de 47 de ani, care a condus o motocicletă, pe strada Medgidiei, din comuna Cuza Vodă, fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule și fiind sub influența băuturilor alcoolice. Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a fost condus la spital, pentru prelevarea de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Peste 20 de persoane nu au fost lăsate să intre la Sunwaves pentru că aveau droguri

Dum sept. 17 , 2023
Douăzeci şi două de persoane nu au fost lăsate să intre la Festivalul Sunwaves din Mamaia pentru că aveau droguri asupra lor. „A doua zi de desfăşurare a Festivalului Sunwaves 2023 a fost una fără evenimente negative. Principalul obiectiv al forţelor de ordine a fost prevenirea incidentelor şi verificarea condiţiilor […]

V-ar putea interesa și: