Polițiștii au testat 1.200 de șoferi ca să descopere dacă au consumat droguri sau alcool

Noaptea trecută, polițiștii rutieri constănțeni, sprijiniți de polițiști rutieri ai Direcției Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române și ai altor inspectorate de poliție județene din țară au desfășurat o acțiune cu efective mărite pentru prevenirea și combaterea consumului de alcool și substanțe psihoactive la volan.

Astfel, aproximativ 1.200 de conducători auto au fost testați cu aparatele etilotest și drug-test.

În urma activităților, au fost aplicate 22 de sancțiuni contravenționale, dintre care 10 pentru conducerea sub influența băuturilor alcoolice (sub limita de infracțiune), conducătorilor auto fiindu-le reținut, în vederea suspendării, permisul de conducere.

De asemenea, au fost retrase 12 certificate de înmatriculare.

Totodată, polițiștii rutieri au constatat 24 de infracțiuni, dintre care 15 pentru conducere sub influența substanțelor psihoactive, 5 pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice, 3 pentru conducere cu permisul suspendat și unul pentru refuz de recoltare a mostrelor biologice de sânge.

La activități au participat și specialiști ai Agenției Naționale Antidrog Constanța, pentru consilierea conducătorilor auto depistați sub influența substanțelor psihoactive.

Exemple:

În jurul orei 23.40, polițiștii rutieri au identificat un bărbat, de 51 de ani, care a condus un autoturism pe bulevardul Mamaia din stațiunea Mamaia, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În jurul orei 23.50, polițiștii rutieri au identificat un bărbat, de 34 de ani, care a condus un autoturism pe bulevardul Mamaia din stațiunea Mamaia, în timp ce se afla sub influența substanțelor psihoactive. În urma testării cu aparatul drug-test a rezultat o valoare pozitivă pentru THC. Acesta a fost condus la spital, unde a refuzat prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii substanțelor din sânge.

În jurul orei 00.05, polițiștii rutieri au identificat un bărbat, de 47 de ani, care a condus un autoturism pe bulevardul Mamaia din stațiunea Mamaia, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În jurul orei 00.30, polițiștii rutieri au identificat un bărbat, de 34 de ani, care a condus un autoturism pe bulevardul Mamaia din stațiunea Mamaia, în timp ce se afla sub influența substanțelor psihoactive. În urma testării cu aparatul drug-test a rezultat o valoare pozitivă pentru cocaină și cannabis, acesta fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii substanțelor din sânge.

În jurul orei 00.50, polițiștii rutieri au identificat un bărbat, de 21 de ani, care a condus un autoturism pe bulevardul Mamaia din stațiunea Mamaia, în timp ce se afla sub influența substanțelor psihoactive. În urma testării cu aparatul drug-test a rezultat o valoare pozitivă pentru cocaină, amfetamină și cannabis, acesta fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii substanțelor din sânge.

În toate cauzele au fost întocmite dosare de cercetare penală.

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Avertizare de instabilitate atmosferică pentru București şi 31 de judeţe

Sun Jun 12 , 2022
Meteorologii au emis, duminică, o avertizare de instabilitate atmosferică pentru București şi 31 de judeţe, valabilă până la ora 22.00. Cantitatea de precipitaţii aşteptată în unele zone poate ajunge la 50 de litri pe metru pătrat. Potrivit ANM, duminică, până la ora 22.00, local în sudul, centrul, estul şi nord-estul […]