Polițiștii au tras focuri de armă pentru a opri un minor care s-a urcat la volan și a produs un accident

Fotografie cu caracter demostrativ

În cursul zilei de ieri, în jurul orei 17.00, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au fost sesizați cu privire la faptul că, pe DN 2A s-a produs un accident rutier soldat cu vătămarea corporală a unei persoane, iar conducătorul auto a părăsit locul accidentului, fără încuviințarea organelor de poliție.

Deplasați la fața locului, polițiștii au constatat faptul că impactul s-a produs între 2 autoturisme, dintre care unul a părăsit locul faptei.

Echipajele de poliție au observat autoturismul în cauză circulând pe DN 2A, plecând în urmărirea acestuia.

Conducătorul auto nu a oprit la semnalele poliţiştilor, ci și-a continuat deplasarea, conducând pe sensul opus de mers, punând în pericol siguranța celorlalți participanți la trafic.

„După aproximativ 2 kilometri, după efectuarea somațiilor legale în mod repetat, unul dintre polițiști a folosit armamentul din dotare, efectuând 2 focuri de armă în plan vertical, fără a produce pagube.”, au precizat reprezentanții IPJ Constanța.

Persoana în cauză a fost imobilizată, iar în urma verificărilor s-a stabilit faptul că este vorba despre un minor, de 15 ani, din județul Ialomița, care nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Totodată, în urma cercetărilor s-a constatat faptul că minorul a furat autoturismul în cauză, din municipiul Fetești, județul Ialomița, iar ulterior a alimentat într-o benzinărie, de unde a plecat, fără să plătească, iar apoi s-a deplasat în județul Constanța, fără a avea o destinație.

În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere fără permis și furt calificat.

Acesta a fost predat polițiștilor din cadrul I.P.J. Ialomița, în vederea continuării cercetărilor.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Klaus Iohannis a semnat eliberarea din funcție a mai multor magistrați, inclusiv din Constanța

Thu Oct 13 , 2022
Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat joi, 13 octombrie 2022, următoarele decrete: Decret privind eliberarea din funcția de judecător la Tribunalul Galați a doamnei Anişoara Cucoş – pensionare; Decret privind eliberarea din funcția de judecător cu grad profesional de tribunal la Judecătoria Sfântu Gheorghe a doamnei Ramona Savu – pensionare; […]
klaus-iohannis-semnand

V-ar putea interesa și: