Polițiștii au verificat în Portul Constanța sute de containere și TIR-uri. Amenda medie a fost de 293 lei

Reprezentanţii Inspectoratului General al Poliţiei Române au transmis sâmbătă, printr-un comunicat de presă, că în perioada 26 – 28 septembrie 2023, au avut loc acţiuni de verificare şi control privind legalitatea transporturilor containerizate desfăşurate prin porturile Constanţa şi Constanţa Sud – Agigea.

„Aceste activităţi au fost efectuate în urma derulării operaţiunilor de import sau tranzit, atât prin realizarea unor controale fizice la rampele de control, cât şi verificarea prin scanare a unor containere prin intermediul sistemului mobil autonom de scanare a vehiculelor şi containerelor, aflat în dotarea Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime”, se arată în comunicat. 

Sursa citată a menţionat că poliţiştii au acţionat în filtre instituite în porţile de intrare/ieşire în/din porturile Constanţa şi Constanţa Sud – Agigea, unde a fost verificată existenţa documentelor legale necesare conducătorilor autocamioanelor şi au fost efectuate testări pe linia consumului de alcool.

„Astfel, au fost legitimate 442 de persoane şi efectuate 52 de testări cu aparatul alcooltest. Totodată, au fost verificate 399 de vehicule de transport marfă, 36 de camioane, scanate 36 de containere şi 205 controlate fizic. În această perioadă, au fost aplicate 80 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 23.445 de lei.”, a anunțat Poliția Română.

Așadar, amenda medie a fost de 293 de lei.

În urma verificărilor şi controalelor efectuate, au fost reţinute cinci permise de conducere, şapte certificate de înmatriculare şi ridicate trei seturi de plăcuţe de înmatriculare.


Puteți urmări Constanța 💯% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Lucian Mândruță către timișoreni: „Bucurați-vă că aici nu e Constanța!”. Cum au comentat constănțenii

sâm sept. 30 , 2023
Constanța a ajuns de râsul lumii, din păcate. A ajuns să fie dată exemplu negativ de către alții. Astăzi, Lucian Mândruță, om de radio și televiziune, a postat un mesaj pentru timișoreni pe pagina sa de Facebook, urmărită de peste 330.000 de persoane. „Un sfat pentru timisoreni: nu va mai […]

V-ar putea interesa și: