Polițiștii constănțeni au confiscat cartofi, țigări și îmbrăcăminte

Polițiștii constănțeni au confiscat cartofi, țigări și îmbrăcăminte, în cadrul unor razii organizate săptămâna aceasta.

Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Constanța au desfășurat o activitate pe linia respectării legislației în vigoare privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite, comercializarea bunurilor fără timbre de accizare românești și a mărfurilor contrafăcute. Astfel, s-a acționat în aproximativ 60 de zone, dintre care 13 piețe, 3 târguri și 20 de societăți comerciale.

În urma controalelor, polițiștii constănțeni au constatat 11 infracțiuni, dintre care 6 la Legea nr. 86/2006 privind Codul vamal. De asemenea, au fost indisponibilizate bunuri în valoare de peste 75.000 lei, constând în aproximativ 20.000 de țigarete, articole vestimentare, peste 9 tone de legume și peste 400 kilograme fructe.

În cadrul acțiunii au fost aplicate 40 de sancțiuni, 34 dintre acestea fiind la Legea 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite, în valoare de 75.520 lei.

Iată câteva exemple.

Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Constanța au depistat, în piața Tomis 3, doi bărbați, în vârstă de 29, respectiv 39 de ani, care ofereau spre comercializare 82 de pachete de țigarete de diverse mărci, fără a avea timbre de accizare românești.

Polițiștii aceleiași structuri au depistat, pe strada Mercur din municipiul Constanța, un bărbat de 31 de ani, care oferea spre comercializare 129 de pachete de țigarete de diverse mărci, fără a avea timbre de accizare românești.

Polițiștii constănțeni au efectuat un control economic la o societate comercială de pe raza municipiului Constanța, ocazie cu care au identificat un bărbat, în vârstă de 37 de ani, care comercializa mai multe articole de îmbrăcăminte ce purtau o marcă identică sau similară cu mărcile înregistrate.

Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Constanța au efectuat controale într-un târg de legume/fructe, pe linia verificării prevederilor legale privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite, ocazie cu care au ridicat, în vederea confiscării, aproximativ o tonă de fructe și legume.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.