Polițiștii de frontieră au descoperit o armă cu aer comprimat într-o mașină

Polițiștii de frontieră au descoperit o armă neletală

Poliţiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Băneasa au descoperit, într-un autoturism, o armă cu aer comprimat, pentru care trei cetățeni români nu dețineau documente de proveniență sau autorizație.

În data de 29 octombrie 2019, poliţiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Băneasa, aflându-se în atribuțiilor de serviciu, au oprit pentru control, pe drumul dintre localitățile Oltina și Viile, județul Constanța, un autovehicul înmatriculat în România, în care se aflau trei cetățeni români, cu vârste cuprinse între 19 și 38 de ani, care sunt domiciliați pe raza județului Constanța.

În urma controlului efectuat asupra autovehiculului, polițiștii de frontieră au descoperit, printre scaunele din față, o armă cu aer comprimat, de calibru 5,5 mm, precum și 140 de capse din plumb.

Cu privire la cele constatate, bărbaţii în cauză au declarat faptul că nu deţin permis de port armă sau autorizație.

Bunurile au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar polițiștii de frontieră au întocmit lucrare penală pentru săvârșirea infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și munițiilor prin deținerea sau portul fără drept de arme neletale.

De asemenea, în data de 31 octombrie 2019, în jurul orei 04:00, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere al Frontierei Vama Veche, județul Constanța, au efectuat controlul specific, pe sensul de intrare în ţară, pasagerilor dintr-un autocar ce efectua curse pe ruta Turcia – România.

Astfel, poliţiştii de frontieră au descoperit, printre bagajele personale ale unui cetățean român, în vârstă de 54 de ani, domiciliat pe raza județului Constanța, 54 de articole vestimentare, ce purtau însemnele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

Persoana în cauză a declarat faptul că bunurile au fost achiziționate din Turcia pentru uz personal și comercializare, dar nu deține documente legale pentru acestea.

Produsele, în valoare de aproximativ 5.800 lei dacă ar fi fost comercializate ca bunuri de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată, la finalizare fiind dispuse măsurile legale care se impun.


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

ANI: Fostul șef al Ambulanței Constanța, în conflict de interese

joi oct. 31 , 2019
Agenţia Naţională de Integritate a stabilit că două persoane cu funcţii de conducere din sistemul medical, dintre care una din Constanța. s-au aflat în conflict de interese de natură administrativă. Potrivit unui comunicat al ANI, Vasile Popescu, fost manager general din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Constanţa, s-a aflat în […]
vasile popescu

V-ar putea interesa și: