Polițiștii de frontieră au reținut în Portul Constanța căști și accesorii de telefoane mobile, posibil contrafăcute, în valoare de peste 2,8 milioane lei


Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța – Sud Agigea, au descoperit în Portul Constanţa, în două containere sosite din Ungaria și China, 1.850 de căști fără fir și 5.764 de accesorii telefoane mobile, în valoare de aproximativ 2.800.000 lei, bunuri susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală ale unor mărci cunoscute.

În data de 27.09.2022, o echipa comună formată din polițiști de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța – Sud Agigea a efectuat controlul fizic asupra a două containere încărcate cu bunuri, sosite din Ungaria și China.

„În urma verificărilor amănunţite s-a constatat că în interiorul containerului se aflau 1.850 de căști fără fir și 5.764 de accesorii telefoane mobile, inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute. Bunurile, estimate la o valoare de 2.800.000 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea expertizării şi continuării cercetărilor.”, au precizat reprezentanții Poliției de Frontieră.

Totodată, polițiștii de frontieră efectuează cercetări pentru punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, la finalizare urmând a fi luate masurile legale.

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Miros crunt în mai multe zone din Constanța, autorități neputincioase COMPLETARE

Wed Sep 28 , 2022
Mai mulți constănțeni reclamă, de câteva zile, un miros îngrozitor în zonele în care locuiesc. Autoritățile dau din umeri. Nu e prima dată când se întâmplă așa. „Miroase crunt iar, în zona Coiciu, Soveja, la mine la bloc. Au simțit și cei de la Poliția Locală și Confort Urban, are […]