Polițiștii de frontieră s-au întors cu bine acasă. VIDEO

sosire nava
Poliţiştii de frontieră, membri ai echipajului navei maritime de patrulare MAI 1104 din cadrul Gărzii de Coastă, s-au întors astăzi acasă, după o misiune Frontex care s-a desfăşurat în Marea Egee timp de două luni.

În perioada 04.04.2016 – 06.06.2016, nava maritimă de patrulare MAI 1104 din dotarea Poliţiei de Frontieră Române a participat la Operaţiunea Comună „Poseidon Rapid Intervention”, respectiv la Operaţiunea Comună „EPN Poseidon 2016” (începând cu 01.06.2016) organizate de Agenţia Europeană FRONTEX. Operaţiunile s-au desfăşurat la frontierele maritime externe ale U.E.

Nava Poliţiei de Frontieră Române a executat misiuni de patrulare, supraveghere, căutare şi salvare în Marea Egee, la frontiera maritimă a Greciei, alături de forţele de poliţie ale tuturor statelor membre U.E. participante la misiune.

În perioada detaşării în zona operaţională, echipajul navei, format din 25 poliţişti de frontieră, a efectuat peste 50 de misiuni şi a participat la 15 operaţiuni de căutare şi salvare (Search and Rescue) pe mare, în urma cărora a salvat, transbordat şi transportat, în total, 746 de persoane (206 copii, 182 femei, 358 bărbaţi), care se aflau în pericol de înec în apele Mării Egee. În toate cazurile, au fost efectuate procedurile specifice la bordul navei româneşti (triere şi evaluare medicală), iar ulterior persoanele în cauză au fost transportate în portul Chios si predate autorităţilor elene.

Obiectivul principal al Operaţiunii Comune „Poseidon Rapid Intervention” a fost reprezentat de asistarea autorităţilor elene în supravegherea şi controlul frontierelor maritime ale Uniunii Europene, precum şi de căutare şi salvare a persoanelor aflate în dificultate pe mare (Search and Rescue) la frontiera externă a Uniunii Europene.


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

PSD îl vrea pe Claudiu Palaz vicepreședinte al Consiliului Județean

vin iun. 10 , 2016
Biroul Permanent Judeţean al PSD Constanţa, întrunit în şedinţa din data de 10.06.2016, a hotărât susţinerea lui Learciu Dumitru Daniel (ALDE) şi Palaz Claudiu – Iorga (PMP)  pentru poziţiile de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa. ”Prin stabilirea acestei alianţe, la nivelul judeţului Constanţa, ALDE şi PMP susţin PSD pentru ocuparea […]

V-ar putea interesa și: