Polițiștii de la Rutieră au dat amenzi de peste 100.000 de lei

În perioada 23 – 24 februarie a.c.,  aproximativ 370 de polițiști au acționat, în județul Constanța, pentru menținerea ordinii și liniștii publice, desfășurarea unui trafic rutier în siguranță și combaterea traficului și consumului de droguri sau alte substanțe interzise.

Astfel, au fost desfășurate, în sistem integrat cu jandarmii, peste 70 de acțiuni, în localitățile din județ.

Au fost legitimate peste 500 de persoane și au fost verificate aproximativ 340 de vehicule.

Totodată, 250 de conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 289 de sancțiuni contravenționale la Legea 61/1991, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, la O.U.G. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice, dar și pentru alte abateri.

Valoarea totală a sancțiunilor contravenționale aplicate este de aproximativ 108.000 de lei.

De asemenea, au fost reținute în vederea suspendării 10 permise de conducere și au fost retrase 13 certificate de înmatriculare.

Totodată, au fost constatate 2 infracțiuni la regimul circulației rutiere.

Pe 23 februarie, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Mangalia au desfășurat de asemenea o acțiune pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

În cadrul activităților derulate, au fost legitimate aproximativ 40 de persoane și au fost verificate 21 de vehicule.

Totodată, 9 conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 23 de sancțiuni contravenționale la Legea 61/1991, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, precum și la O.U.G. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice.

Valoarea totală a sancțiunilor contravenționale aplicate este de aproximativ 5.800 de lei.

De asemenea, a fost retras un certificat de înmatriculare.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Când nu găsește candidații pe care îi dorește, George Simon se mulțumește cu traseiști, ca la Constanța

sâm feb. 24 , 2024
Preşedintele AUR George Simion susţine că va accepta în continuare „oricâţi traseişti e nevoie” pentru a învinge PSD şi PNL la alegerile locale, care vor fi comasate cu cele europarlamentare, la începutul lunii iunie. În Constanța, AUR merge pe mâna lui Ovidiu Cupșa la Primăria Constanța, un fost liberal timp […]

V-ar putea interesa și: