Polițiștii de la Rutieră au verificat peste 850 de autovehicule în Mamaia, Eforie, Costinești, Cumpăna, Mangalia, 2 Mai, Vama Veche

În perioada 28 – 30 iulie a.c., Poliția Română a desfășurat, în județul Constanța – stațiunile Mamaia, Eforie Nord, Eforie Sud, Costinești și localitățile Cumpăna, Mangalia, 2 Mai, Vama Veche, o acțiune pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și menținerea ordinii și liniștii publice.

Au fost controlate peste 850 de autovehicule și efectuate 808 testări ale conducătorilor auto.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 25 de sancțiuni contravenționale, reținute 21 de permise de conducere și retrase 6 certificare de înmatriculare.

De asemenea, polițiștii au constatat 10 infracțiuni, dintre care două pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, 7 pentru conducerea unui vehicul sub influența unor substanțe psihoactive și una pentru refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

Din totalul testărilor, 92 au fost pentru depistarea prezenței substanțelor psihoactive în organism și 716 pentru depistarea consumului de băuturi alcoolice.

La activități au participat polițiști din cadrul Direcției Rutiere, Direcției de Ordine Publică, Serviciului Independent Rutier pentru Misiuni Speciale și Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, precum și jandarmi.

Exemple:

1. La data de 28 iulie a.c., în jurul orei 23.30, polițiști din cadrul Serviciului Rutier au identificat un bărbat, de 21 de ani, care a condus un autoturism, pe bulevardul Republicii din stațiunea Eforie Nord, fiind sub influența substanțelor psihoactive. Bărbatul a fost testat cu aparatul drugtest, rezultatul fiind pozitiv la cannabis. În cauză a fost întocmit dosar penal, ulterior, acesta fiind condus la spital, pentru prelevarea de probe biologice, în vederea stabilirii prezenței substanțelor psihoactive în sânge.

2. La data de 29 iulie a.c., în jurul orei 01.00, polițiști din cadrul Serviciului Rutier au identificat un bărbat, de 21 de ani, care a condus un autoturism, pe bulevardul Mamaia, fiind sub influența substanțelor psihoactive. Bărbatul a fost testat cu aparatul drugtest, rezultatul fiind pozitiv la cocaină. În cauză a fost întocmit dosar penal, ulterior, acesta fiind condus la spital, pentru prelevarea de probe biologice, în vederea stabilirii prezenței substanțelor psihoactive în sânge.

3. La data de 29 iulie a.c., în jurul orei 05.10, polițiști din cadrul Serviciului Rutier au identificat un bărbat, de 22 de ani, care a condus un autoturism, pe bulevardul Mamaia, fiind sub influența substanțelor psihoactive. Bărbatul a fost testat cu aparatul drugtest, rezultatul fiind pozitiv la cannabis și metamfetamină. În cauză a fost întocmit dosar penal, ulterior, acesta fiind condus la spital, pentru prelevarea de probe biologice, în vederea stabilirii prezenței substanțelor psihoactive în sânge.

4. La data de 30 iulie a.c., în jurul orei 02.00, polițiști din cadrul Serviciului Rutier au identificat un bărbat, care a condus un autoturism, pe bulevardul Mamaia, fiind sub influența substanțelor psihoactive. Bărbatul a fost testat cu aparatul drugtest, rezultatul fiind pozitiv la amfetamină. În cauză a fost întocmit dosar penal, ulterior, acesta fiind condus la spital, pentru prelevarea de probe biologice, în vederea stabilirii prezenței substanțelor psihoactive în sânge.

5. La data de 30 iulie a.c., în jurul orei 03.25, polițiști din cadrul Serviciului Rutier au identificat un bărbat, care a condus un autoturism, în stațiunea 2 Mai, fiind sub influența băuturilor alcoolice. Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză a fost întocmit dosar penal, ulterior, acesta fiind condus la spital, pentru prelevarea de probe biologice, în vederea stabilirii prezenței substanțelor psihoactive în sânge.

De asemenea, la data de 29 iulie a.c., polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța – Secția 1 Poliție Rurală Cumpăna, Secției 2 Poliție Rurală Mihail Kogălniceanu și Serviciului Rutier au desfășurat o acțiune pentru menținerea ordinii și liniștii publice și creșterea gradului de siguranță rutieră.

Acțiunea s-a desfășurat în comuna Cumpăna. Astfel, au fost legitimate aproximativ 80 de persoane, au fost verificate 61 de vehicule și 3 locații publice.

În urma activităților desfășurate, polițiștii au aplicat 25 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 5.000 de lei, dintre care 19 la O.U.G. 195/2002 și 6 la Legea 61/1991.

Totodată, a fost retras un certificat de înmatriculare și a fost constatată o infracțiune.

La acțiune au participat și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale.


Puteți urmări Constanța 💯% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

One thought on “Polițiștii de la Rutieră au verificat peste 850 de autovehicule în Mamaia, Eforie, Costinești, Cumpăna, Mangalia, 2 Mai, Vama Veche

 1. Bravo, felicitari, dar tind sa cred ca NU se vrea stoparea consumului de substante interzise !
  Nu stiu daca stiu bine, dar legal in Romania nici sa detii si nici sa consumi droguri NU ai voie nu?
  Daca voi organele abiliatate NU stiti sau o faceti pe “prostii “ cred….unde se consuma asa ceva ? La biserica sigu NU la Catedrala nici atat !
  Hai cu un filtru lunar in club ! Cand eseam eu mic baietii pe dreapta fetele pe stanga !
  Cine are arme albe dosar penal, cine are droguri asupra lui doaar si inchis din prima, cine a consumat doar asa ceva dosar direct, la doua dosare de consumator LEGAT si pus la MUNCA ! NU la hotel !
  Ps nu stii cluburi luati mamaia zona cluburi ! Vama veche ? Costinesti? Eforie ca si acolo or fi batranii senili ! Hai Bucurestiu !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Cât a făcut un turist din Satu Mare în Eforie cu o Dacia Spring și care a fost principala problemă

Dum iul. 30 , 2023
Chiar dacă e mică, l-a adus din Satu Mare în Eforie Nord, iar proprietarul speră să facă și drumul înapoi. Vorbim de o Dacia Spring. Șoferul s-a încumetat să vină cu ea în vacanță pe litoral și povestit întreaga experienţă pe Facebook. A durat ceva. Mai exact, 24 de ore. […]

V-ar putea interesa și: