Polițiștii de la Rutieră au verificat transportatorii. Ce amenzi au dat

Ieri, 14 noiembrie 2022, poliţişti din cadrul Serviciului Rutier și ai celorlalte formațiuni rutiere din județul Constanța au desfăşurat acţiuni pentru verificarea modului în care se efectuează transporturile publice de persoane.

Acțiunea a vizat verificarea legalității transporturilor rutiere publice de persoane, prin verificarea deţinerii documentelor necesare efectuării transportului public de persoane de către operatorul de transport şi de conducătorul auto, verificarea respectării traseului şi a graficului de circulaţie cu opririle aferente, respectarea capacităţii maxime de încărcare ale autovehiculelor de transport persoane, avându-se în vedere situaţiile în care persoanele sunt transportate în picioare și verificarea valabilității inspecţiei tehnice periodice a autovehiculului.

Astfel, aproximativ 90 de conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest și 5 cu aparatul drug-test.

În urma activităților, au fost aplicate 33 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 29.000 de lei, dintre care 12 pentru nepurtarea centurii de siguranță și 6 pentru folosirea telefonului mobil.

Totodată, au fost reținute, în vederea suspendării, 8 permise de conducere, dintre care 3 pentru depășirea, cu peste 50 km/h, a vitezei legale, 3 pentru neacordarea de prioritate autovehiculelor, 1 pentru nerespectarea culorii roșie a semaforului și 1 pentru defecțiuni tehnice.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea care dă posibilitatea poliţiei rutiere să ridice vehiculele staţionate neregulamentar, fiind totodată eliminată condiţia staţionării neregulamentare pe partea carosabilă

mar nov. 15 , 2022
Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat marţi, un proiect de lege iniţiat de liderul USR Cătălin Drulă care prevede modificarea art. 64 alin. (1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002, în sensul instituirii posibilităţii poliţiei rutiere de a dispune ridicarea vehiculelor staţionate neregulamentar, fiind totodată eliminată condiţia staţionării neregulamentare […]

V-ar putea interesa și: