Polițiștii de la Rutieră nu mai dau amenzi nici dacă te prind conducând ca nebunul

politist

Sindicatul polițiștilor a anunțat că, în luna decembrie, va protesta într-un mod relativ inedit. Ies la muncă, dar nu mai aplică amenzi, ci nu mai avertismente.

Se întâmplă așa și în județul Constanța, chiar în cazul unor nereguli destul de grave, cum ar fi depășirea cu mulți kilometri a vitezei legale.

Sindicatul Europol a postat, pe pagina sa de Facebook, un proces verbal întocmit pentru un șofer care conducea cu 72 de kilometri pe oră pe strada Cumpenei. Conform protestului la care i-a parte, agentul constatator nu l-a amendat, ci i-a aplicat un avertisment.

Un constănțean care a recunoscut că a condus cu viteză a scăpat cu avertisment. Sursă imagini: Facebook (Sindicatul Europol)

„Astăzi am început prima formă a protestului anunțat, respectiv aplicarea AVERTISMENTELOR. Pentru a face dovada participării colegilor noștri la calendarul de proteste asumat, așteptăm să ne trimiteți în continuare avertismentele pe care le primiți pentru a le posta pe pagina noastră.”, spuneau, pe 1 decembrie, cei din sindicat.

Pozele nu au întârziat să apară, din toată țara.

Cei mai mulțumiți de situație sunt unii șoferi. „Respect” și „Felicitări” sunt cuvintele de ordine la comentariile pozelor în care sunt postate aceste avertismente.

Polițiștii protestează pentru că vor salarii mai mari. La momentul inițierii calendarului de proteste, reprezentanții Sindicatului Europol atrăgeau atenția că polițiștilor nu le-au mai fost majorate de 14 ani salariile, iar pensiile nu le-au fost indexate nici măcar cu inflația.

„NU mai acceptăm să îndeplinim sarcini pe care nu le avem în fişa postului. NU mai suntem dispuşi să rămânem fraierii sistemului bugetar, în timp ce pentru alte categorii bugetare, Legea salarizării deja se aplică în integralitate”, precizau aceștia, într-un comunicat.


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

CJC lucrează la un regulament al serviciilor publice de adăpostire a animalelor de pe raza judeţului Constanţa

mar dec. 7 , 2021
Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, a dispus constituirea unui Grup de Lucru, la nivelul instituției, condus de vicepreședintele, Petre Enciu, în vederea elaborării unui regulament al serviciilor publice de adăpostire a animalelor de pe raza judeţului Constanţa. Acesta stabileşte cadrul juridic al modului în care se organizează şi funcţionează […]

V-ar putea interesa și: