Polițiștii de la transporturi au descoperit un taximetrist fără acte și 3 cerșetori

gara constanta
Gara din orașul Constanța

Polițiștii Secției Regionale Poliție Transporturi Constanța au descoperit un taximetrist fără acte și 3 cerșetori, în cadrul unor acțiuni pentru „menținerea climatului de ordine și siguranță publică” în stațiile de cale ferată și în trenurile de călători. Cu ocazia verificărilor au fost aplicate peste 150 de sancțiuni contravenționale.

Timp de mai multe zile, în perioada 4-8 februarie, polițiștii Secției Regionale Poliție Transporturi Constanța au executat o acțiune pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale în principalele stații de căi ferate, dar și în trenurile de călători.

În cadrul activității, oamenii legii au legitimat 861 de persoane și au aplicat 157 de sancțiuni, dintre care 81 la legea 61/1991 pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice și 27 la H.G. 203/1994, pentru stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele privind transporturile pe căile ferate române, în valoare de 38.830 lei. Polițiștii au depistat trei persoane care practicau cerșetoria, dar și 11 minori lipsiți de supraveghere.

De asemenea, la data de 7 februarie, lucrătorii din cadrul Biroului Județean Poliție Transporturi Constanța au depistat un bărbat de 46 de ani în timp ce efectua transport persoane în regim taxi fără a deține licență sau autorizație în acest sens. În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de exercitare fără drept a unei profesii sau activități.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.