Polițiștii, jandarmii și pompieri iau măsuri speciale de Florii

Polițiștii, jandarmii și pompierii constănțeni sunt alături de creştinii care celebrează, în acest sfârșit de săptămână, Sărbătoarea Intrării Domnului în Ierusalim, cunoscută şi ca Sărbătoarea Floriilor.

În vederea bunei desfășurări a manifestărilor prilejuite de sărbătorile religioase din acest sfârșit de săptămână, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constanța a luat măsurile necesare pentru prevenirea evenimentelor negative. Astfel, au fost suplimentate efectivele de siguranţă publică, iar echipajele de poliţie rutieră vor fi prezente pe principalele drumuri pe care se preconizează creşteri ale valorilor de trafic.

Peste 280 de forțe de ordine, dintre care 200 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, peste 60 de jandarmi ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța, respectiv Gruparea de Jandarmi Mobilă „Tomis” Constanța, și aproximativ 20 de pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea” al județului Constanța, se vor afla zilnic în stradă, în dispozitive mixte de ordine şi siguranţă publică, precum şi în proximitatea lăcaşurilor de cult sau de a locurilor de desfăşurare a manifestărilor specifice acestor sărbători.

Pe drumurile publice, pe principalele artere din zonele turistice, pe traseele de acces către aceste zone, precum şi în zona lăcaşelor de cult religios, poliţiştii rutieri vor acţiona pentru menţinerea fluenţei şi prevenirea producerii accidentelor rutiere, în special a celor generate de excesul de viteză.

„Recomandăm tuturor cetățenilor să respecte prevederile legale în actualul context epidemiologic, să nu se expună la riscuri, să păstreze distanțarea fizică, să poarte mască de protecție în toate spațiile publice închise sau deschise și să respecte interdicțiile cu privire la organizarea de evenimente private, precum și pe cele privind deplasarea.”, spun reprezentanții IPJ Constanța.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Se ridică restricțiile de weekend în municipiul Constanța. Magazinele vor închide la 21.00, restaurantele la 22.00. Cinematografele nu se deschid

Fri Apr 23 , 2021
Începând de astăzi se ridică restricţiile de weekend. Așadar, circulația va fi permisă până la ora 22:00, magazinele și centrele comerciale își vor desfășura activitatea până la ora 21:00, iar unitățile de alimentație publică până la ora 22:00. Relaxarea acestor măsuri vine ca urmare a faptului că rata de incidență […]
constanta de sus

V-ar putea interesa și: