Polițiștii le-au vorbit elevilor despre bullying

Poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, împreună cu polițiști de proximitate de la Secția 3, au stat de vorbă astăzi cu elevii claselor a V-a despre siguranța lor și protejarea identității pe internet.

Aceștia au vorbit cu elevii de la Școlile Gimnaziale ,,Nicolae Titulescu”, ,,Doctor Constantin Angelescu”, ,,Bogdan Petriceicu Hașdeu” și ,,Gheorghe  Țițeica” din municipiul Constanța.

În acest context, polițiștii le-au explicat celor mici cum să prevină bullying-ul astfel încât să nu se transforme în delincvență juvenilă, sfătuindu-i în acest sens să ceară ajutor ori de câte ori se simt în pericol. Copiilor li s-a explicat ce date personale nu trebuie făcute publice și care sunt riscurile la care s-ar putea expune prin furnizarea acestora pe rețelele de socializare. Explicațiile au fost completate cu un material video adaptat vârstei lor.

Totodată, politiștii le-au prezentat elevilor regulile de conduită care trebuie respectate pe drumul către școală și când sunt singuri acasă, pentru a preîntâmpina evenimentele nefericite.

Activităţile desfăşurate fac parte din Programul de prevenire a delincvenţei juvenile şi victimizării minorilor – prioritate naţională şi locală şi proiectul „Pregătiți pentru viață”.

Zen Residence
energia residence

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

PROIECTUL LEGII TURISMULUI NU INTERZICE FUNCȚIONAREA BOOKING SAU AIRBNB PE TERITORIUL ROMÂNIEI

Wed Sep 25 , 2019
Ministerul Turismului vine cu precizări după ce în spațiul public au apărut mai multe informații false. Statul român are obligația să-i protejeze atât pe turiștii români, cât și pe cei străini care aleg destinația România pentru vacanțele lor. În acest scop, în Legea Turismului se regăsește obligativitatea site-urilor și a […]
voucherele de vacanță