Polițiștii locali au dat 100 de amenzi într-o singură zi pentru lipsa autorizației de folosire a tramei stradale

Polițiștii locali au dat 100 de amenzi într-o singură zi pentru lipsa autorizației de folosire a tramei stradale

O sută de sancțiuni în valoare de 44.488 lei au fost aplicate de polițiștii locali din Constanța într-o singură zi pentru lipsa autorizației de folosire a tramei stradale.

Polițiștii locali cu atribuții în domeniul circulației rutiere au desfășurat ieri controale în trafic pentru identificarea conducătorilor auto care nu dețineau autorizație de folosire a tramei stradale, conform HCLM 433/2020. Neregulile nu au întârziat să apară. 100 de șoferi au fost sancționați pentru nerespectarea prevederilor legale.

Reamintim că fapta de a circula fără a deține autorizație de folosire a tramei stradale și, după caz, fără a obține avizul de traseu constituie contravenție și se sancționează cu amendă între 276 lei și 1100 de lei pentru vehiculele cu masa totală maximă autorizată/ masa încărcată admisă cuprinsă între 3,5 tone și 7,5 tone inclusiv și cu amendă între 1100 lei și 2500 lei pentru vehiculele cu masa totală autorizată/ masa încărcată maxim admisă peste 7,5 tone.

De asemenea, conducătorii auto care nu prezintă autorizație de circulație valabilă sau aviz la solicitarea persoanelor abilitate să efectueze controlul sunt sancționați contravențional cu amendă cuprinsă între 109 și 543 lei.

Persoanele fizice și juridice care dețin utilaje, autovehicule concepute și construite pentru transportul de materiale de construcții și alte mărfuri ce utilizează drumurile publice trebuie să achite taxa de folosire tramă stradală:

Masa totală maximă autorizată/
masa încărcată maxim admisă din punct de vedere tehnic
Lei/ziLei/lună
Între 3,5 – 7,5 tone inclusiv16156
Între 7,5 – 12 tone inclusiv52519
Între 12 – 20 tone inclusiv1041038
Între 20 – 40 tone inclusiv2082076
Peste 40 de tone4154152

Citește și:

Poliția Locală Constanța a reușit să-i amendeze pe șoferii care parchează pe locurile rezervate persoanelor cu handicap cu mai puțin decât minimul prevăzut de lege

Graffiti în Constanța. Cum au fost pedepsiți 3 tineri prinși în flagrant de Poliția Locală


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

RAJA investește peste 100 milioane lei în municipiul Constanța și Eforie Sud

joi feb. 4 , 2021
RAJA S.A. a semnat alte patru contracte de lucrări în valoare de peste 100 milioane lei, ce constau în extinderea și reabilitarea infrastructurii de apă potabilă și apă uzată în municipiul Constanța și în localitatea Eforie Sud. În perioada următoare, în municipiul Constanța și în localitatea Eforie Sud se vor […]
raja

V-ar putea interesa și: