Polițiștii locali au declarat război porumbului fiert vândut pe plajele din Mamaia și Constanța

Fotografie de arhivă

În  perioada 01.06 – 31.07.2023, polițiștii locali au fost atenți la persoanele care desfăşoară comerţ ambulant fără a respecta prevederile legale, atât pe segmentul stradal, faleze, promenade cât și pe sectoarele de plaje din municipiul Constanța și stațiunea Mamaia.

„Fenomenul este agasant și deranjează atât turiștii veniți la malul mării în sezonul estival cât și cetățenii municipiului Constanța.”, spune Primăria Constanța.

Au fost aplicate 1315 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor OG 99/2000, în valoare totală de 169.850 lei, fiind dispuse și măsuri complementare de confiscare a mărfurilor și a bunurilor folosite la săvârșirea faptelor antisociale.

Comercianții au fost obligați să-și distrugă marfa, fie prin aruncarea de nisip pe produse, fir prin aruncarea lor la gunoi (nu în saci, ci la bucată).

Pe de altă parte, potrivit prevederilor Ordonanței de Urgență 19/2006 se impune subliniat că este și responsabilitatea operatorilor de plajă să împiedice accesul comercianților ambulanți și desfășurarea acestor activități ilegale pe sectoarele de plajă.  

„Facem apel atât la turiști cât și la constanțeni să acorde o atenție sporită în privința persoanelor neautorizate care comercializează în condiții improprii  diverse alimente ori bunuri, astfel încât să nu-si pună în pericol sănătatea. Vă rugăm să ne semnalați orice fapte care contravin legislației în vigoare la numerele de telefon: 0241.484.205 și 0341.922 – Dispecerat Direcția Generală Poliția Locală Constanța sau la adresa de mail: politia.locala@primaria-constanta.ro.”, a precizat Primăria Constanța.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Poliția Locală Constanța a pus gând rău unei bare de bătut covoare

mar aug. 8 , 2023
Poliția Locală Constanța somează niște constănțeni să desființeze bara de bătut covoare, care este acolo de 50 de ani. Asociația de Proprietari Bloc 13 A, de pe aleea Lotus nr 3, în zona Tomis Nord, a primit o notificare semnată de nu mai puțin de patru persoane: directorul general al […]

V-ar putea interesa și: