Polițiștii locali din Constanța au amendat aproape 1.000 de societăți comerciale (de 10 ori mai mult ca anul trecut)

politia locala constanta

Polițiștii locali din Constanța au efectuat zilnic verificări specifice conform programului de activitate și inspecție comercială stabilit pe anul în curs, controale în urma cărora s-au întocmit 998 de procese verbale de constatare și sancționare a contravențiilor.

Anul trecut, în aceeași perioadă, au fost înregistrate numai 92 de sancțiuni.

Cuantumul sancțiunilor contravenționale aplicate, conform legii, este de 1.106.000 lei.

Cele mai frecvente abateri de la legislația în vigoare, constatate în perioada de referință 01.01.2018-20.11.2018, sunt cele legate de lipsa avizului program de funcționare necesar pentru activităţi comerciale şi de prestări servicii sau a autorizatiilor de funcționare pentru desfășurarea activității de alimentație publică, activități recreative și distractive, complex hotelier, activități economice complementare la același punct de lucru, neafișarea prețurilor de vânzare a produselor comercializate, neafișarea etichetelor de produs în mod corespunzător de către agenții economici, nerespectarea orarului de funcționare prevăzut în actul emis de către autoritatea publică locală, exercitarea unor acte de comerț stradal neautorizat și în condiții improprii, etc.
De asemenea, au fost verificate și terasele sezoniere și modul de expunere a produselor din unitate, precum și modul de comercializare a produselor din unitate pe terasa amenajată la exteriorul unității de alimentație publică care se fac în baza autorizației de funcționare pentru desfășurarea de activități cu caracter temporar în zone publice sau cu acces public.
S-au aplicat și sancțiuni complementare constând în: obtinerea avizului program de funcționare în termenul dispus de către agentul constatator sau a autorizației de funcționare, suspendarea activității comerciale până la data autorizării, încadrarea în prevederile legale dispuse în actul administrativ emis de autoritatea publică locală,etc.

„Polițiștii locali cu atribuții în domeniul activității comerciale vor acționa permanent pentru imprimarea unui comportament comercial corect, bazat pe respectarea unor bune practici și a unui cadru concurențial conform prevederilor legale în vigoare.
Pe această cale, recomandăm agenților economici să adopte măsurile necesare pentru respectarea prevederilor legale referitoare la prestarea activităților comerciale.”, au precizat reprezentanții Poliției Locale Constanța.

În decursul celor 11 luni ale acestui an, au fost verificați în total 2215 operatori economici care iși desfășurau activitatea comercială pe raza administrativ teritorială a municipiului Constanța și s-a constatat faptul că 943 dintre aceștia respectau prevederile legale în vigoare.


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Deputatul USR Stelian ION ne spune ce mai putem face pentru apărarea statului de drept în ROMÂNIA

mar nov. 20 , 2018
Deputatul USR de Constanța Stelian ION ne spune ce mai putem face pentru apărarea statului de drept în ROMÂNIA Calitatea de cetățeni europeni ne conferă niște drepturi pe care ar trebui să ni le exercităm, subliniază acesta. „În acest moment putem solicita Comisiei Europene să pornescă demersurile pentru acționarea în […]
ion stelian, usr

V-ar putea interesa și: