Polițiștii locali din Constanța au amendat zeci de persoane fizice și juridice care au aruncat gunoaie la întâmplare

Exemple de gunoaie aruncate la întâmplare în Constanța

Mai multe persoane de pe raza municipiului Constanța, care au aruncat gunoi pe domeniul public, în alte locuri decât în cele special amenajate, au fost identificate și sancționate de către polițiștii locali, a anunțat Primăria Constanța.

„Vedem pe străzi gunoaie de tot felul. Angajații primăriei și cei ai firmei de salubrizare strâng zilnic. În urma lor însă apar sacii plini cu resturi menajere, obiecte rupte de mobilier sau zeci de sticle. Trecătorii se fac că nu le observă și merg mai departe. Nu același lucru îl fac agenții din cadrul Direcției Generale Poliția Locală.”, spun reprezentanții instituției.

Săptămâna trecută, polițiștii locali au aplicat 87 de sancțiuni persoanelor fizice și  juridice, în valoare totală de 110.500 lei, astfel:

  • 6 sancțiuni conform Legii nr. 211/2011 privind gestionarea deșeurilor în valoare totală de 69.000 lei;
  • 78 sancțiuni conform HCL nr. 77/2021, în valoare totală de 32.500 lei, aplicate persoanelor fizice și juridice pentru- scoaterea gunoiului menajer, în ziua de gunoi dar în alte tipuri de recipienți (saci, cutii, bidoane etc);
  • 3 sancțiuni aplicate în conformitate cu prevederile OUG 195/2005, art. 96, în valoare de 9.000 lei, aplicate persoanelor fizice și juridice, proprietare ale imobilelor nesalubrizate

„Pentru a evita aceste situații neplăcute și pentru a rămâne cu banii în buzunar, vă rugăm să nu mai aruncați gunoiul pe stradă, să nu mai depozitați sacii menajeri cu deșeuri pe domeniul public sau la colțurile străzilor iar constănțenii care locuiesc la case să scoată gunoiul doar în zilele de colectare stabilite cu operatorul de salubritate și în recipienți speciali! Semnalați cu încredere aceste fenomene antisociale care ne afectează pe toți la numerele de telefon 0241.484.205 și 0341/922 sau la adresa de mail politia.locala@primaria-constanta.ro”, transmit reprezentanții primăriei.

Vă recomandăm și:

Horia Constantinescu: „Măi nesimțiților, cei care confundați orașul cu o ghenă de gunoi, făceți-vă un autodenuț: «jeg, nesimțit, vocal și tupeist, vreau să am gunoierul meu! Îl merit, pentru că sunt un gunoi!»”

Zen Residence
energia residence

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Vârsta medie a pacienţilor infectaţi cu SARS-CoV-2 a scăzut la 43 de ani

Tue Aug 24 , 2021
Dr. Valentin Gheorghiță, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare anti-COVID, a anunțat azi că datele centralizate la nivel naţional în primele două săptămâni ale lunii august arată o scădere a mediei de vârstă a pacienţilor infectaţi cu SARS-COV-2, o scădere a mediei de vârstă în rândul celor decedaţi ca urmare a […]
covid 19