Polițiștii locali din Constanța au confiscat 68 de pachete de țigări fără timbru

Politiștii locali din cadrul Direcției Generale Politia Locală Constanța au acționat vineri, 22 martie 2019, în intervalul orar 08.00-14.00, în proximitatea piețelor agroalimentare constănțene Grivița și Tomis 3, pe linia prevenirii și depistării comercializării de produse din tutun fără timbru legal.

În timpul desfăsurării acestei activități tematice polițiștii locali au legitimat 10 persoane despre care existau indicii temeinice că ar comercializa ilicit țigări netimbrate, susceptibile a fi produse de contrabanda și care necesită plasarea sub regim vamal.

De asemenea, oamenii legii au ridicat în vederea confiscării 68 pachete cu țigarete fără timbru accizabil și au aplicat două sancțiuni contravenționale în valoare totală de 1.000 lei, în baza Legii nr.12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activotăți ilicite.

Activități similare se vor derula în mod sistematic, în scopul prevenirii și combaterii comerțului stradal neautorizat.

Direcția Generală Poliția Locală Constanța recomandă cetățenilor să nu cumpere astfel de produse de la comercianții ambulanți și să sesizeze direct aceste fapte de natură antisocială la numerele de telefon 0241/484205 sau 0799/606142 (Whatsapp).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.