Polițiștii, nemulțumiți de salarii, vor să se angajeze la LIDL sau să facă Uber. „La Dedeman ai deja salariu de comisar”

Sursa foto: Facebook/ Poliția Capitalei

Polițiștii sunt nemulțumiți de salarii și amenință cu demisii. Unii dintre ei spun că vor să se angajeze la LIDL sau Dedeman, sau să facă UBER.

„La Dedeman deja ai salariu de comisar.”, a făcut unul dintre ei haz de necaz pe un grup al polițiștilor. „La Uber faci tot atât din propria mașină, flexibil și fără responsabilitate.”, a scris altul, potrivit conversațiilor pe care ni le-a pus la dispoziție Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual.

Extrase din conversațiile de pe grupul polițiștilor

„Guvernul ne sfidează, în continuare, drepturile economico-financiare prevăzute de lege! În aceste condiții, să nu ne mire faptul că, în anul 2023, la admiterea în scolile de agenti de poliție, vom avea un nou record negativ: vor fi mai multe locuri decât candidați (la ultimul concurs de admitere, SNPPC a tras deja un semnal de alarmă)!”, au declarat reprezentanții sindicatului.

Recomandare: Salariații din învățământ reiau protestele pentru salarii decente

Aceștia spun că ieri a intrat pe card salariul aferent lunii ianuarie 2023, majorat de la 01.01.2023, prin OUG 168/2022.

Polițiștii spun că măririle sunt prea mici. Iată mesajul lor:

„BĂTAIE GENERALĂ DE JOC la adresa unuia dintre cei mai importanți piloni ai bunei funcționări a unui stat democratic, pilon care asigură apărarea, ordinea publica și siguranța națională!

BATAIE DE JOC la adresa polițiștilor și a personalului contractual din MAI, oameni  care pun umărul la siguranța publică a fiecărei zile din viața noastră, a tuturor!

CREȘTERI MIZERE, care nu acoperă nici măcar rata inflației din 2022 (13,8%), nu acoperă majorările prețurilor produselor principale de consum și ale facturilor lunare la utilități, facturi care s-au dublat, dacă ne referim doar la energie/gaze!

Recomandare: Sindicaliștii din sănătate cer măriri de salarii. „Finanţare deficitară se răsfrânge în special asupra pacienţilor”

Dragi guvernanți și politicieni, care vremelnic conduceți destinul țării: în atașamentul pdf aveți capturi din conversațiile care au avut loc, ieri, pe grupuri de socializare, între polițiștii tineri, intrați în sistem în ultimele luni. Majoritatea acestora au venit cu speranțe și așteptări, dar iată că se gândesc să plece, prin demisie, dezamăgiți de raportul inegal și nedrept dintre salariul primit și riscurile/interdicțiile/îngrădirile pe care legea îi obligă să le respecte.

Să primești, ca tânăr polițist, un salariu de funcție, de 3.491 lei brutîn condițiile în care salariul minim brut pe economie  este 3.000 lei, iar în construcții – 4.000, este un adevărat șoc! Dacă adăugăm și faptul că sistemul defectuos i-a trimis pe majoritatea să lucreze în alte județe decât cele de domiciliu, aceștia fiind nevoiți să suporte din propriul buzunar diferența dintre prețul chiriei plătite real – între 1.000-2.000 lei, în functie de piața locală – și decontul primit  de la stat, de numai 389 lei, coliva Ordinii Publice din România este aproape gata!

Recomandare: Ce salarii se câștigă în Poliția de Frontieră

Suntem țară membră UE și NATO de atâția ani; în ultimii 13 ani am tot cerut aplicarea integrală a legilor salarizării votate și promulgate de Parlament ( lg. 330/2009, lg. 284/2010, lg. 153/2017), ca să nu mai aducem aminte de nivelul salariilor în familiile ocupaționale similare din UE/ NATO.

SUNTEM ÎN AL 13-lea CEAS!

DOMNILOR POLITICIENI, DACĂ NU VĂ TREZIȚI ȘI CONTINUAȚI CU SALARIILE MEDIOCRE ȘI CU DEGRINGOLADA LEGATĂ DE LEGEA PENSIILOR MILITARE, VĂ ASIGURĂM CĂ, ÎN VIITORUL APROPIAT, VEȚI ANGAJA CA POLIȚIȘTI  CETĂȚENI  EXTRACOMUNITARI DIN LUMEA a III-a!

Ceea ce semănați dumneavoastră de ani buni de zile, va culege poporul, în viitorul apropiat! Trist este faptul că, aceste roade nefericite, generate de ,,munca” dumneavoastră, vor atârna, ca o piatră de moară, de gâtul întregii societăți românești, nu peste mult timp!”

Recomandare: Ce salarii se câștigă în transport și distribuție


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Parlamentarii au votat, la propunerea PSD: în zilele de 6 și 7 ianuarie nu se lucrează

mie feb. 15 , 2023
Camera Deputaţilor a votat, miercuri, proiectul de lege iniţiat de preşedintele partidului, Marcel Ciolacu şi liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, care prevede că zilele de 6 (Sărbătoarea Botezului Domnului) şi 7 ianuarie (Soborul Sfântului Proroc loan Botezătorul) să fie declarate zile de sărbătoare legală în care nu se lucrează. Proiectul […]

V-ar putea interesa și: