Polițiștii și jandarmii constănțeni au aplicat 119 sancțiuni pentru nerespectarea carantinei. Credincioșii de la Catedrală au fost iertați

Polițiștii și jandarmii constănțeni au intensificat controalele: amenzi de peste 80.000 de lei în ultimele 24 de ore

Polițiștii și jandarmii constănțeni sunt mobilizați în misiuni de verificare a măsurilor privind respectarea carantinei. „În ultimele 24 de ore, forțele de ordine au verificat 2.697 de persoane și 1.966 de autovehicule, aplicând 119 sancțiuni contravenționale, în cuantum total de peste 20.000 de lei.”, a anunțat Andreea Iliescu, purtător de cuvânt al IPJ Constanța.

În acest răstimp, a avut loc și o slujbă la catedrala din Constanța, oficiată de arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, unde sute de oameni au încălcat regulile carantinei. De pildă, au asistat la slujbă în biserică, deși este interzis. În acest caz, poliția nu a aplicat nicio sancțiune. În acest caz, reprezentanții IPJ Constanța spun că scopul lor „nu este acela de a aplica sancțiuni, ci ca oamenii să conștientizeze riscurile la care se expun dacă nu respectă normele legale în vigoare, viața și sănătatea persoanelor fiind pe primul plan”. Detalii AICI.

IPJ Constanța reamintește că pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităţilor abilitate, legitimaţia de serviciu / adeverinţa eliberată de angajator.

Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităţilor abilitate, o declaraţie pe propria răspundere, completată în prealabil.

Declaraţia pe propria răspundere trebuie să cuprindă numele şi prenumele, data naşterii, adresa locuinţei/gospodăriei/locului activităţii profesionale, motivul deplasării, data completării şi semnătura.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
Constanta-financiara-sigla-jpg
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.