Polițiștii și jandarmii constănțeni au intensificat controalele: amenzi de peste 80.000 de lei în ultimele 24 de ore

Polițiștii și jandarmii constănțeni au intensificat controalele: amenzi de peste 80.000 de lei în ultimele 24 de ore

Având în vedere instituirea măsurii carantinei  zonale în municipiul Constanţa, polițiștii și jandarmii constănțeni sunt mobilizați în misiuni de verificare a măsurilor dispuse. Astfel, în ultimele 24 de ore,  forțele de ordine au verificat 2.104 persoane și au controlat 1.553 de autovehicule, fiind aplicate 280 de sancțiuni contravenționale, în cuantum total de 80.290 de lei.

Forțele de ordine acționează în sistem integrat, prin elemente de dispozitiv atât fixe cât și mobile, dinamice, flexibile, menite să supravegheze în mod activ o suprafaţă cât mai mare, într-un interval de timp determinat.

„Reamintim că pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităţilor abilitate, legitimaţia de serviciu / adeverinţa eliberată de angajator.”, spune Andreea Iliescu, purtător de cuvânt al IPJ Constanța.

Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităţilor abilitate, o declaraţie pe propria răspundere, completată în prealabil.

Declaraţia pe propria răspundere trebuie să cuprindă numele şi prenumele, data naşterii, adresa locuinţei/gospodăriei/locului activităţii profesionale, motivul deplasării, data completării şi semnătura.

Citește și:

VIDEO Prefectul Constanței: „Vom instala filtre permanente la intrările în oraș”. Petrecerile de sărbători, numai în familie

Șase instituții își dau mâna pentru a combate răspândirea coronavirusului în Constanța

Primarul Vergil Chițac a convocat Comitetul Local pentru Situații de Urgență. Ce decizii s-au luat

Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
Constanta-financiara-sigla-jpg
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.