Polițiștii și jandarmii, controale în Constanța și Năvodari. Ce probleme au găsit

La data de 30 septembrie a.c., polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța au desfășurat o acțiune pentru menținerea ordinii și liniștii publice și prevenirea și combaterea traficului și consumului de droguri.

Astfel, au fost legitimate aproximativ 70 de persoane, au fost verificate 30 de locații publice și 28 de vehicule.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 14 sancțiuni contravenționale, dintre care 13 la Legea 61/1991 și 1 la Legea 132/2017, în valoare totală de aproximativ 6.000 de lei.

Totodată, a fost constatată o infracțiune.

Astfel, la data de 30 septembrie a.c., polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța – Secția 2 Poliție au identificat, în parcarea unui mall, 3 bărbați, de 22 de ani, 27 de ani, respectiv 29 de ani, asupra cărora au fost găsite mai multe parfumuri care prezentau suspiciuni de contrafacere. În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală.

La acțiune au participat și jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Tomis Constanța.  

În noaptea de 30 septembrie spre 1 octombrie a.c., polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța – Secția 2 Poliție, împreună cu jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Tomis Constanța, au desfășurat activități în cadrul acțiunii „Blocada”.

Acțiunea a avut drept scop prevenirea faptelor săvârșite cu violență și combaterea consumului și traficului de droguri.

Astfel, au fost legitimate aproximativ 70 de persoane, au fost verificate 14 locații publice și 10 vehicule.

Totodată, au fost desfășurate activități de control la 8 agenți de pază și au fost verificate 2 sisteme de pază.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 34 de sancțiuni contravenționale, dintre care 24 la Legea 61/1991, 2 la O.U.G. 195/2002, 1 la Legea 333/2003, iar restul pentru alte abateri.

Valoarea sancțiunilor contravenționale aplicate este de aproximativ 19.000 de lei.

Totodată, polițiștii le-au adus la cunoștință, conducătorilor auto, prevederile Legii 213/2023, care a intrat în vigoare în luna iulie a.c. Potrivit acesteia, nu se poate dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere în cazul persoanelor care nu dețin permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule sau sunt sub influența alcoolului ori a drogurilor și provoacă accidente din care rezultă decesul unor persoane.

La acțiune au participat și jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Tomis Constanța, precum și polițiști locali de la Direcția Generală Poliția Locală Constanța.

La data de 30 septembrie a.c., polițiști din cadrul Poliției orașului Năvodari și Secției 5 Poliție Rurală Cogealac au desfășurat o acțiune cu efective mărite, pentru asigurarea climatului de ordine și siguranță publică, prevenirea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere și combaterea faptelor de comerț ilicit.

Astfel, au fost legitimate aproximativ 70 de persoane, au fost verificate 60 de vehicule și 4 locații publice.

De asemenea, au fost testați, cu aparatul etilotest, 15 conducători auto.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 30 de sancțiuni contravenționale, dintre care 28 la O.U.G. 195/2002 și 2 la Legea 61/1991, în valoare totală de aproximativ 26.000 de lei.

Totodată, au fost reținute, în vederea suspendării, 4 permise de conducere.

Și la această acțiune au participat și jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Tomis Constanța, precum și polițiști locali de la Poliția Locală Năvodari


Puteți urmări Constanța 💯% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Cel mai căutat cuvânt pe dicționarul online: „nimfomanie”

Dum oct. 1 , 2023
Cel mai căutat cuvânt din luna septembrie, de pe site-ul Dexonline, a fost „nimfomanie”. Acesta a fost căutat de 16.463 de ori. Platforma a înregistrat în luna septembrie un total de 16.662.432 de căutări. Top căutări septembrie 2023 1. nimfomanie – 16.463 de căutări 2. de – 15.916 de căutări […]

V-ar putea interesa și: