Polițiștii și jandarmii le-au spus vamaioților ce amenzi riscă dacă beau în public

Având în vedere măsurile de relaxare a restricțiilor/limitărilor impuse, gradul de mobilitate al persoanelor și neatenția de care pot da dovadă în supravegherea bunurilor personale, care poate conduce la creșterea numărului de fapte sesizate, poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalității, împreună cu poliţiştii Biroului de Poliție Vama Veche-2 Mai și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța și ai Grupării Mobile „Tomis” desfășoară, în perioada 9-10 iulie a.c., activităţi de prevenire a faptelor antisociale în stațiunile de pe litoral, cu preponderență în stațiunea Vama Veche.

„Scopul activităţilor este focalizat pe reducerea riscului de victimizare a turiştilor, iar principalele obiective constau în monitorizarea permanentă a situaţiei operative în ceea ce priveşte dinamica furturilor din camerele de hotel, a furturilor de pe plajă, a furturilor din autoturisme, a disparițiilor de minori de pe plajă și a consumului de băuturi alcoolice în spațiul public. Aceste activităţi se adresează persoanelor aflate în concediu pe litoralul Mării Negre, în această perioadă, în vederea conştientizării acestora cu privire la riscurile la care se expun, în cazul în care nu adoptă măsurile minime de protejare a bunurilor personale.”, au transmis reprezentanții IPJ Constanța.

Poliţiştii și jandarmii poartă discuţii cu cetăţenii, distribuie materiale cu tematică preventivă și îi atenționează totodată pe turiștii care consumă băuturi alcoolice pe spațiul public cu privire la faptul că fapta acestora poate fi sancționată cu amendă de la 100 la 500 de lei.

Tineri din Vama Veche, dați pe mâna Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate, după ce jandarmii i-au prins cu jointuri

Pentru nu deveni victime polițiștii vă recomandă:

  • Când sunteți pe plajă, evitați să vă lăsați bunurile de valoare nesupravegheate.
  • Evitați să vă lăsați bunurile pe balconul camerei de hotel.
  • Evitați să lăsați geamurile deschise sau ușa de acces în camera de hotel.
  • Nu lăsați în autoturism genți, telefoane, bani sau alte bunuri.
  • Parcați autoturismul în locuri special amenajate, în locuri iluminate și asigurați-vă că este încuiat.
  • Supravegheați-vă permanet copiii și nu îi lăsați să se îndepărteze de dumneavoastră când vă aflați la plajă, în locuri aglomerate sau în supermarketuri.

100.000 de turiști pe litoral, în acest weekend. Tarifele de cazare vor crește


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Gravidă escortată cu autospecialele de poliție la spital. „Mi-a spus medicul acum câteva momente că, dacă mai întârziam 10 minute...”

sâm iul. 10 , 2021
În această dimineața, Daniel, polițist în cadrul stațiunii Eforie, și Vali, din cadrul Jandarmeriei Constanța, se aflau în serviciul de patrulare în stațiunea Eforie. Traficul era destul de aglomerat, cum se întâmplă de obicei în weekend, astfel că se circula în coloană. Au observat că dintr-o mașină din spatele lor […]

V-ar putea interesa și: