Polițiștii și militarii se pregătesc de prima grevă din istoria recentă a României

Vasile Zelca, președinte SNPPC

Polițiștii au anunțat că încep acțiunile de protest și că nu este exclus să se ajungă la o premieră în istoria recentă a României: o grevă în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, dar și în unele unități militare unde există personal contractual și unde Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC) are membri.

„Sătui de promisiunile neonorate ale actualului act guvernamental, polițiștii, personalul contractual, membrii SNPPC și nu numai au hotărât să iasă în stradă.”, a anunțat constănțeanul Vasile Zelca, președintele sindicatului.

Astfel, începând cu marți, 9 august 2022, vor declanșa proteste pe perioadă nedeterminată, întâi în București, în fața Ministerului Apărării Naționale.

Declarațiile audio, mai jos.

Polițiștii vor aplicarea legilor privind salarizarea bugetarilor, a pensionarilor militari și acordarea unor sporuri. Cer, de fapt, majorarea salariilor așa cum este prevăzut în aceste legi care au fost votate.

„Nu cerem majorări, ci recuperarea unor restanțe, pentru că legea salarizării bugetare trebuia aplicată de l 1 ianuarie 2022 pentru toți bugetarii. Am înțeles atunci că țara nu are bani, dar nu mai putem aștepta având în vedere inflația, creșterea prețurilor.”, a precizat Zelca.

Aceștia spun că vor bloca sistemul prin exces de zel și vor închide aplicațiile de WhatsApp prin care comunică cu angajatorul.

„Ne aflăm în pragul unei greve a personalului contractual, determinat de faptul că MAI nu dorește acordarea unor dreptul prin contractul colectiv de muncă.”, a mai spus acesta.

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

CL Eforie a stabilit că apelarea, în mod nejustificat, la salvamar se sancționează cu amendă

Mon Aug 8 , 2022
Activitatea de de salvare acvatică desfăşurată prin serviciul de salvamar şi prin posturile de prim ajutor pe plajă este destinată salvării vieţii oamenilor. Utilizarea nejustificată a serviciilor de salvare acvatică (pentru căutarea în apă a unei persoane presupus dispărută – care de fapt se răcoreşte la terasă a anunţa în […]