Polițiștilor locali nu le plac mâzgălelile de pe blocuri

poliția locală constanța
Mâzgăleli pe un bloc. Asociația de proprietari trebuie să curețe fațada (foto: Poliția Locală Constanța)

Polițiștilor locali din Constanța nu le plac mâzgălelile de pe blocuri.

Polițiștii cu atribuții în domeniul protecției mediului și disciplinei în construcții, împreună cu reprezentanți ai Serviciului de Sprijinire și Îndrumare Asociații de Proprietari, au acționat pe raza municipiului Constanța pentru igienizarea și zugrăvirea fațadelor și a zidurilor, precum și a perimetrului adiacent imobilelor, eliminarea de graffiti, refacerea gardurilor și a firmelor luminoase, înlocuirea geamurilor și a vitrinelor deteriorate, identificarea problemelor ce țin de colectarea și ridicarea gunoaielor depozitate necorespunzător pe domeniul public, curățarea terenurilor de frunze și crengi, întreținerea, toaletarea și salubrizarea peluzelor/spațiilor verzi și a zonelor cu flori.

În acest sens, au fost emise 126 de înștiințări către persoane fizice/ juridice cu termene pentru remedierea problemelor identificate, conform criteriilor menționate mai sus.

De asemenea, reprezentanții instituției au anunțat că în data 02.04.2019, lucrătorii Direcției Generale Poliția Locală Constanța au aplicat 268 amenzi contravenționale în valoare totală de 52.645 lei.

Au fost constatate: 19 de abateri de la normele legale privind menținerea curățeniei pe domeniul public al municipiului Constanța, 19 abateri de la dispozițiile legale privind tulburarea ordinii, liniștii publice și a unor reguli de conviețuire socială, 126 încălcări ale legislației rutiere, 4 abateri de la dispozițiile legale care se referă la consumul de produse din tutun în unitățile sanitare de tip spital, 79 de abateri de la normele legale privind obligativitatea deținerii titlului de călătorie valabil pe mijloacele de transport public în comun, 5 contravenții pentru nerespectarea normelor legale privind evidența, domiciliul, reședința și actele de identitate ale cetățenilor români, 4 abateri contravenționale pentru executarea de lucrări de construcții fără a deține autorizație de construire, 8 abateri pentru acte de comerț ilicit, etc.

Activitățile de control s-au derulat în scopul desfășurării campaniei Curățăm Constanța Noastră.

„Pe această cale facem apel la constănțeni să se alăture demersurilor întreprinse de către Direcția Generală Poliția Locală în ceea ce privește acțiunea de ecologizare desfășurată la nivelul municipiului Constanța și să respecte normele legale în vigoare în ceea ce privește curățenia și protecția mediului. Reamintim numerele de telefon la care cetățenii pot apela cu încredere pentru a semnala situații din sfera noastră de compentență instituțională -0241484205-Dispecerat sau 0799/606142(WhatsApp). Numai împreună putem asigura un mediu curat și sanătos în municipiul Constanța!”, au precizat reprezentanții Poliției Locale Constanța.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Avansări în grad la Jandarmeria Constanța

mie apr. 3 , 2019
Astăzi, 03 aprilie, cu prilejul aniversării a 169 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române, la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Constanţa au fost înaintaţi în gradul următor înaintea expirării stagiului minim în grad, pentru modul în care și-au executat atribuțiile funcționale, şase subofiţeri. Este vorba despre plutonier adjutant Vlad Dumitru […]

V-ar putea interesa și: