Poluare în bazinul Portului Constanța, în dana Comvex VIDEO

Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în cooperare cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Constanţa şi ai Administrației Bazinale de Apă Dobrogea Litoral au identificat două pete de culoare neagră în bazinul Portului Constanța despre care există suspiciunea că au fost încălcate prevederile legale cu privire la protecţia mediului.

În data de 21.04.2021, în urma unor activități informative desfășurate de către polițiștii de frontieră în cooperare cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Constanţa și ai Administrației Bazinale de Apă Dobrogea Litoral Constanța, s-au deplasat în dana 94 a Portului Constanța.

„Ajunsă la fața locului, echipa a descoperit pe luciul apei, în imediata apropiere a unei barje, două pete de culoare neagră. Nava aparține unei firme româneşti şi este  încărcată cu cărbune vrac. Existând suspiciuni că s-au încălcat prevederile legale cu privire la protecţia mediului, au fost prelevate patru probe de apă, și o probă din marfa vrac încărcată pe barjă, pentru continuare verificărilor.”, au precizat reprezentanții Poliției de Frontieră.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de protecția mediului.

Societatea Comvex este administrată de inginerul Viorel Panait, și deținută de soții Ion Dan și Anca Drăgoi, Viorel Panait, Ruxandra Nicola, Bogdan Idu și cetățeanul australian Raimondo de Rubeis.

Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
Constanta-financiara-sigla-jpg
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.