Poluare masivă cu păcură în Portul Midia

Circa o tonă de păcură a curs la descărcarea unei nave aflată în Portul Midia, azi, 28 octombrie. Cea mai mare parte a ajuns pe mal, restul între navă şi cheu.

„ABA Dobrogea-Litoral informează că azi, 28.10.2021, ora 2:00 AM, în timpul descărcării navei Angi, încărcată cu păcură, care se afla în dana 4 Midia Năvodari, judeţul Constanţa, unul din furtunurile de descărcare ale terminalului s-a spart. A rezultat o poluare cu păcură de cca. 1 tonă, din care 80% pe mal şi 20% s-a scurs între navă şi cheu”, anunţă, joi, Ministerul Mediului.

Sursa citată a precizat că personalul terminalului ajutat de echipajul remorcherului de serviciu a început să limiteze răspândirea poluării în apă.

A fost anunţat tot personalul disponibil din portul Midia, precum şi firma contractată pentru depoluare, pentru a începe activitatea de curăţare.

„În acest moment, la faţa locului sunt toate instituţiile cu rol de combatere a poluării. Între navă şi cheu, pe o lungime de 30 m, lăţime de 0.5 m (distanţa între navă şi cheu) şi grosime de aproximativ 2,3 cm, se află o cantitate de păcură de aproximativ 200 de litri. Păcura este compactă şi îngheţată, datorită temperaturii scăzute”, a mai precizat Ministerul Mediului.

Potrivit instituţiei, păcura va fi îndepărtată de firmele specializate şi dotate corespunzător după plecarea navei.

Este şi o suprafaţă de sol (cheu) afectată. Acvatoriul este în siguranţă.

„Inspectorii ABA Dobrogea-Litoral sunt la faţa locului, urmează să fie aplicate sancţiuni. Când va fi posibil, se va relua descărcarea navei, care va mai dura încă 24 ore până la finalizare”, a mai transmis Ministerul Mediului. Lucrările sunt în plină desfăşurare.

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Amendă de 20.000 de lei în cazul poluării cu păcură din Portul Midia

Thu Oct 28 , 2021
În data de 28.10.2021 o echipă de comisari ai GNM CJ Constanța, împreună cu reprezentanți ai ABA-DL, ANR și CN APM SA s-au deplasat în Dana 4, Port Midia pentru investigarea incidentului produs în timpul operațiunilor de descărcare păcură de la o navă sub pavilion Malta. La descărcarea păcurei s-a […]