Pompieri din România, inclusiv Constanța, pleacă în Turcia cu noi ajutoare

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a anunțat că astăzi, 10 aprilie, 10 mijloace tehnice din cadrul USISU, ISU Galați, ISU Mureș, ISU Iași, ISU Constanța și Bazei pentru Logistică a IGSU vor realiza un transport umanitar ce constă în 16.000 kit-uri de igienă, 10 corturi de luat masa și 32 turnuri de iluminat.

Totodată, personalul IGSU va asigura, la destinație, instruirea personalului autorităților de protecție civilă din Republica Turcia privind punerea în funcțiune/montarea acestor echipamente.

Pentru această misiune, rambursarea cheltuielilor proprii de transport se va realiza în procent de 100% din bugetul Mecanismului de Protecție Civilă al Uniunii, conform prevederilor legale.

Măsura a fost luată având în vedere cutremurul major produs în data de 06.02.2023 pe teritoriul Republicii Turcia și luând act de solicitarea adresată României de către Comisia Europeană, prin Mecanismul European de Protecție Civilă (ECHO-ERCC), de a pune la dispoziție Republicii Turce, din rezerva rescEU, aflată pe teritoriul României, mai multe tipuri de produse, date fiind responsabilitățile ce revin țării noastre, ca parte a proiectului Romanian ShelterCapacity (RO-Shelt), în baza Hotărârii Comitetului Național pentru Situații de Urgență adoptată în data de 5 aprilie a.c.

Romanian ShelterCapacity (RO-Shelt) reprezintă acțiunea întreprinsă de Comisia Europeană ce are în vedere crearea unei capacități de adăpostire temporară rescEU, care să fie disponibilă pentru desfășurarea misiunilor din cadrul Mecanismului European de Protecție Civilă. Prin intermediul acestui program, produsele pot fi puse la dispoziția țărilor care se confruntă cu situații de urgență de amploare și care în baza cererilor de asistență internațională înaintate, echipamentele/materialele să fie transportate, sub egida Mecanismului de Protecție Civilă al Uniunii Europene, statelor puternic afectate de diverse situații de urgență.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

IPS Teodosie: „Paştele adevărat este unde vine Sfânta Lumină. Au catolicii Sfântă Lumină? N-au. Alţii? N-au”

lun apr. 10 , 2023
Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, susţine că Paştele adevărat este acolo unde se află Sfânta Lumină, adică la ortodocşi, precizând că la catolici aceasta nu există și că îi compătimește pe cei care spun altfel. Arhiepiscopul Tomisului a fost întrebat, luni, într-o conferinţă de presă, în legătură cu afirmaţia […]

V-ar putea interesa și: