Pompierii au verificat hoteluri, cluburi și biserici și au dat amenzi de peste 121.000 lei

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

În perioada 26 aprilie – 01 mai 2019, Inspecţia de Prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa a derulat o serie de acţiuni inopinate de verificare la lăcașuri de cult, amenajări temporare pentru spectacole, cluburi, obiective de cazare şi alimentaţie publică cu afluenţă de persoane.

Astfel, s-au executat controale la 41 instituții și operatori economici, unde au fost constatate 154 deficiențe. În urma acţiunilor de control preventive, au fost aplicate 154 sancţiuni contravenţionale (136 avertismente şi 18 amenzi), în cuantum de 121.500 lei.

Deficienţele constatate nu s-au încadrat în prevederile H.G. nr. 915/2015 privind stabilirea criteriilor pentru oprirea funcţionării ori utilizării construcţiilor sau amenajărilor determinate de încălcarea gravă a cerinţei de securitate la incendiu.

Principalele nereguli au constat în: nesolicitarea şi obţinerea autorizaţiilor de securitate la incendiu, instalaţii electrice defecte sau exploatate necorespunzător, deficienţe de ordin organizatoric, neîntreţinerea instalaţiilor de stingere a incendiilor, neverificarea mijloacelor tehnice de apărare împotriva incendiilor, neorganizarea corespunzătoare a instructajului în domeniul situaţiilor de urgenţă, neafişarea/neactualizarea planurilor de evacuare în caz de incendiu, neorganizarea intervenţiei la locul de muncă.

De asemenea, s-au desfăşurat activități și acțiuni de informare a personalului cu atribuţii în domeniul situaţiilor de urgenţă de la operatori economici, acţiuni de diseminare a informaţiilor de natură preventivă cetăţenilor.

În perioada 25.04-02.05.2019, pentru reducerea timpului de răspuns în cazul producerii unor situaţii de urgenţă, în 4 locaţii de pe raza judeţului Constanţa, respectiv Vama Veche, Dedeman , Hotel TOMIS, Valea Dacilor, inspectoratul a luat măsura constituirii punctelor temporare de lucru cu autospeciale de pompieri și ambulanțe SMURD tip B.

Totodată, pe raza întregului județ, pompierii constănţeni au fost solicitaţi sa acţioneze la 37 intervenţii si 343 cazuri medicale.

Constanta-financiara-sigla-jpg
Tudorel Chesoi

Articole recente

sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.