Pompierii constănțeni au avut o intervenție la fiecare 24 de minute

accident autostrada constanta bucuresti isu

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea“ al județului Constanța au desfășurat, în decursul a 24 de ore, 60 de misiuni, adică, în medie, o intervenție la fiecare 24 de minute. Cea mai mare parte din acestea a constat în acordarea primului ajutor medical de echipajele SMURD – 46 de situații.

Totodată, pompierii militari au fost solicitați să intervină în cazul a două accidente rutiere. Este vorba despre un autoturism intrat într-un copac, apelul fiind unul de tip e-Call (apel automat, funcție pe care o au mașinile mai noi). Din accident a rezultat o victimă conștientă, cooperantă, asistată medical de echipajul ambulanței SMURD. Aceasta a refuzat transportul la spital.

Cel de-al doilea accident rutier s-a produs pe A2, sensul de mers București-Constanța, KM 203, fiind vorba despre un autoturism răsturnat în afara părții carosabile. Evenimentul s-a soldat cu patru victime – doi adulți și doi copii – neîncarcerate, conștinete, cooperante, care au fost transportate la spital (detalii AICI).

De asemenea, în ultimele 24 de ore, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea“ al județului Constanța au fost solicitați să intervină la patru incendii, din care două de vegetați uscată (a ars vegetați uscată pe o suprafață totală de 40.090 mp) și două la un apartament și o casă din Constanța (în total, două victime cu atac de panică și alte două transportate la spital, cu arsuri minore).

Alte opt misiuni executate de pompierii militari au fost pentru asigurări măsuri PSI la aterizare/decolare elicopter SMURD, deblocări de ușă, transport persoane supraponderale.

V-ar putea interesa și:

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Poliția Locală Constanța face 13 angajări

Thu May 5 , 2022
Primăria municipiului Constanța organizează concurs de recrutare pentru ocuparea a 13 funcții publice de execuție vacante din cadrul Direcției Generale Poliția Locală: ·         Poliţist Local Clasa I, Gradul Debutant-Biroul Control Protecţia Mediului, Serviciul Control Activitate Comercială, Protecţia Mediului Şi Disciplina În Construcţii -1 post; ·         Poliţist Local Clasa III, Gradul Debutant-Biroul Rutier […]